PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Fascinantna kuća u obliku školjke

  • Objavljeno:
  • 4.3.2014

Ako ste se ikada zapitali kako izgledao život u školjci, pogledajte neverovatnu kuću Nautilus u Meksiku koja je omogućila vlasnicima da žive u skladu sa prirodom i to u sasvim nekonvencionalnom domu

 

Projekat „Organska arhitektura“ (Arquitectura Organica) je interesantna kreacija kuće u obliku školjke dizajnera Haviera Senosiaina (Javier Senosiain), koji je inovativnim dizajnom i smelim i oblim linijama doneo dašak okeana i u arhitekturu.

 

Iako izgleda kao kuća iz bajke ili naučnofantastičnih filmova, Nautilus zapravo predstavlja dom za mladi par sa dvoje dece. Ova porodica, umorna od života u konvencionalnom prostoru, od arhitekte je zatražila predlog za zanimljiv i neobičan dom. Rezultat je ova lepa i nesvakidašnja kuća integrisana u prirodu.

 

Inspirisana delima Gaudija i Frenka Lojda Rajta, u kući dominiraju glatke i oble površine, spiralne stepenice, vitraži i biljke koje čine da se osećate kao da sedite u prirodi, ili bar u sopstvenoj bašti.

 

Kroz spoj moderne arhitekture i savremene umetnosti dizajner je stvorio ovu skulpturnu kuću, koja neodoljivo podseća na puževu kućicu u sred bašte.

 

 

 

Foto: iroonie.com