PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Fantastična kuća brod

  • Objavljeno:
  • 15.5.2014

Istorijsko imanje Gilmor na Islamoradi poznato je pod imenom “Bay Burn Houseboat”. Na sto metara od mora smestio se brod dugačak 30 metrara pod nazivom “Bay Burn” koji ima dugu i zanimljivu istoriju.

 

Specijano je napravljen davne 1948. godine za hotelskog magnata Konrada Hiltona. Mirno se ljuljuškao na plavim vodama Atlantskog okeana kada se na ovaj region stuštio uragan Dona. Jedan od moćnih talasa otkinuo je vezove broda i u strašnom naletu bacio ga na američki autoput br.1.

 

Lokalno stanovništvo ga je, smestivši ga na bandere, dokotrljalo na sto metara od plaže gde i danas stoji. Koliko je važan ovaj “Chris Craft” vidi se u njegovom dnevniku: pohodili su ga bivši američki predsednici Džordž H. W. Buš i Hari Truman koji je baš na ovom mestu pisao ljubavna pisma svojoj ženi.

 

Na prvom nivou brodu koji je smešten na terenu od 2,5 ara nalaze se kabina, salon, dva kupatila, kuhinjica, sve s božanstvenim pogledom na plavetnilo mora i peščanu plažu. Na gornjem nivou smeštena je kabina s četiri kreveta na sprat i privatna paluba sa širokim pogledom na morske struje Floride.

 

Pogledajte kako izgleda ova originalna “brod kuća” i zavirite u unutrašnjost u kojoj su uživali i neke od najpoznatijih ličnosti 20. veka.  

 

 

Foto: sothebysrealty.com