PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

100 evra godišnje za grejanje? Da, moguće je!

 • Objavljeno:
 • 29.9.2017

Večito pitanje "kako ostvariti uštedu u grejanju i hlađenju uz savršenu mikroklimu i visok kvalitet stanovanja?" konačno je dobilo pravi odgovor!  

 

"Tajna" je u osobini YTONG materijala koji ne akumulira toplotu. Naime, kada grejete prostorije sa zidovima od "tradicionalnih" materijala najpre se greju sami zidovi, a tek nakon što se zagreju zidovi, počinje grejanje prostora. Kod YTONG Termobloka nema akumulacije toplote u zidovima, već se greje samo prostor, tako da se ostvaruju višestruke uštede u računima, kako zimi za grejanje, tako i leti za hlađenje.

 

Tako vam je za 50m² životnog ili poslovnog prostora zidanog YTONG Termoblokom Plus 37.5cm potrebno samo 100 evra za grejanja na godišnjem nivou, a o kvalitetima proizvoda ove kompanije govore i brojna svedočanstva zadovoljnih vlasnika YTONG kuća.

 

 

Kao rezultat nastojanja da se postigne maksimalna energetska efikasnost, a samim tim i maksimalne uštede, nastao je i YTONG Termoblok PLUS 30 koji je jedini građevinski materijal na tržištu koji u samo jednom sloju od svega 30cm, i to bez dodatne termoizolacije, zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti. 

 

Uštede u novcu, ali i dodatne prednosti

 

Pored odlične termoizolacije i uštede pri grejanju i hlađenju, sa YTONG-om ostvarujete i dodatne velike uštede:

 

 •  2,5 puta brža gradnja - štedite prilikom izvođenja radova;
 •  Veća neto površina gotovog objekta - nema gubitka prostora zbog potrebe za dodatnim termoizolacijonim slojem;
 •  Ušteda na obradi zidova - nije potrebno malterisanje unutrašnjih zidova;
 •  Veći komfor u Vašem životnom prostoru - bolja mikroklima.

 

 •  

Za zdrav, siguran i udoban dom

 

Beli zidni blokovi, osim odlične toplotne izolacije, omogućavaju i izuzetnu otpornost na požar i zemljotres, obezbeđuju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal.

 

Milioni malih vazdušnih ćelija efikasno sprečavaju gubitak energije i obezbeđuju i leti i zimi idealnu termoizolaciju. Stoga će vaša porodica uživati u zdravom, kvalitetnom i sigurnom YTONG domu za više generacija.

 

 •  U  kućama građenim YTONG-om, temperatura prostora je tokom cele godine optimalna što se na kraju oseti na kućnom budžetu – boravak u kući i leti i zimi je prijatan; 
 •  YTONG objekti štede i do 50 % energije za grejanje zimi i hlađenje leti; 
 •  Objekti su vrhunski zaštićeni od potresa i požara; 
 •  Zbog značajnih ušteda u troškovima grejanja i hlađenja za vreme eksploatacije objekta, YTONG kuća je dugoročno isplativija od bilo koje druge kuće građene klasičnim sistemima (opekom, drvetom).

 

 •  

Proizvodi za već sagrađene objekte

 

Ako ste već sagradili kuću ili kupili stan, a potrebna vam je bolja izolacija - multipor termoizolacione ploče su savršeno rešenje za vas.

 

Mogu da se montiraju i sa spoljne strane, a jedini su termoizolacioni materijal preporučljiv za ugradnju i sa unutrašnje strane zbog superiorne paropropusnosti, jer kasnije ne može doći ni do kondezacije vlage u prostorijama, kao ni do oštećenje fasade i samog objekta. Samim tim, multipor termoizolacione ploče  su savršene za primenu kod zgrada koje su pod zaštitom države, kao i kada postoji potreba da se izoluje samo jedan deo objekta (npr. kod stambenih zgrada kada treba da se izoluje samo jedan stan i sl.).

 

Uz pomoć multipor ploča možete u svakom trenutku na jednostavan i brz način ušuškati vaš dom ili radni prostor.

 

Foto: YTONG