PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Energetski efikasna kuća za veliku porodicu

 • Objavljeno:
 • 23.7.2018

Ova fantastična kuća prostire se na dva nivoa i ukupnoj površini od 236,6 metara kvadratnih. Poseduje garažu, kotlarnicu i ostale pomoćne prostorije. Sve to čini je izuzetno komfornom i prijatnom za svakodnevni život. Dodatna prednost je i ekoničnost koju joj obezbeđuju materijali od kojih je izgrađena.

 

Moderan eksterijer kuće uočava se već na prvi pogled, a na fasadi dominira kombinacija velikih staklenih površina i svedene kombinacije sive i bele boje. Dodir topline pružaju delovi fasade obloženi drvetom, što je jedna od prepoznatljivih karakteristika savremenih porodičnih kuća. 

 

Spoljašnji zidovi izgrađeni su od Ytong Termobloka plus 37,5 cm bez dodatne termoizolacije i zadovoljavaju propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti. Unutrašnji nosivi zidovi načinjeni od Ytong zidnog bloka 25 cm.

 

Beli zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar, daju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal.

 

Na prvoj etaži kuće smešten je prostran dnevni boravak koji je otvoren ka trpezariji i velikoj kuhinji. Deo ploče iznad trpezarijskog stola je uklonjen, pa su dnevna zona i sprat vizuelno povezani.

 

Na spratu, koji je po površini nešto manji od prizemlja, je izdvojena noćna zona: spavaće sobe, dva kupatila i garderober. Pregradni zidovi građeni su u širinama između 12 i 20 centimetara. Možete pogledati i spisak grubih građevinskih radova koji se vrše prilikom gradnje ove kuće.

 

 

OSNOVNI PODACI:

 

BRUTO POVRŠINA

 

1. etaža: 145,70 m²

2. etaža: 147,50 m²

Ukupno : 293,20 m²

 

NETO POVRŠINA

 

1. etaža: 122,10 m²

2. etaža: 114,50 m²

Ukupno: 236,60 m²

 

Gabariti kuće: 12,80 x 13,10 m

U vrednost spolj. zida – Termoblok 30 cm:           0,30 W/(m²K)

U vrednost spolj. zida – Termoblok 37,5 cm:       0,24 W/(m²K)

 

 

Dodatne informacije o izgradnji ove kuće, uključujući i kontakt kompanije možete pogledati na linku: LAKO DO KUĆE - MODEL KUĆE BR. 4, a ako ozbiljno planirate izgradnju porodične kuće možete zatražiti i konkretnu ponudu popunjavanjem obrasca na linku: ZAHTEV ZA IZRADU PONUDE

 

Kompletnu ponudu od čak 39 porodičnih kuća možete pogledati na linku: ODABERITE VAŠU KUĆU IZ SNOVA.  

 

Foto: lakodokuce.rs

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Kako da očistite kuhinjske ormariće

  Različite površine zahtevaju različite načine čišćenja. Zato je potrebno da prilagodite sredstvo vrsti materijala od kojeg je napravljen kuhinjski nameštaj. Otkrivamo vam različite tehnike čišćenja kako bi vaši kuhinjski ormarići – bilo da su od drveta, farbani ili lamelirani, uvek bili u savršenom stanju.

  Saznaj više

  photo

  Staklena kuća na norveškom fjordu

  Na severu Norveške nalazi se slikoviti arhipelag Lofoten, divlje i izolovano okruženje u kojem je renomirani arhitektonski biro Stinessen Arkitektur projektovao i izgradio jedinstvenu kuću za odmor, nazvanu Efjord.

  Saznaj više

  photo

  Porodični biser u Novom Sadu

  Idealan spoj inovativnih ideja, kvalitetnih materijala i besprekorne izgradnje utkan je u projekat jedne od najatraktivnijih novih kuća u Novom Sadu, čiji je kvalitet prepoznat na takmičenju Xella Triumph i ovenčan nagradom za Najbolju porodičnu kuću u 2019. godini.

  Saznaj više

  PR

  Kako da svoje potkrovlje učinite energetski efikasnim i uštedite

  Koliko puta vam se desilo da kada prođete pored prozora osetite hladan vazduh kako struji? Nekada čak osetite i jači vetar. Da ne pominjemo to što vam je u prostoriji stalno hladno, pa i ako su radijatori vrući. Zamislite kako je tek u potkrovljima.

  Saznaj više

  photo

  Staklena kuća u kojoj se ogleda priroda

  Moskovski arhitekta Alexander Nerovnya poznat je po atraktivnim projektima gde objekte minimalističkog stila smešta u netaknute predele, kreirajući harmonične spojeve između izgrađenog i prirode.

  Saznaj više

  PR

  Otkrivamo tajnu najvećih ušteda u grejanju

  Grejanje na struju, drvo ili gas? I večita dilema – šta je najisplativije? Ovo pitanje je prva i najčešća greška koju pravite prilikom razmišljanja o tome kako da troškove na računima za grejanje smanjite na minimum.

  Saznaj više

  photo

  Vodič za preživljavanje letnjih vrućina u gradu

  Kako klima uređaji postaju sve potrebniji i rasprostranjeniji, postavlja se i pitanje njihovog izbora, ali i načina na koji ih koristimo. Stoga vam otkrivamo savete koji će vam pomoći da održavate unutrašnju temperaturu koja je prijatna za organizam, uštedite na računima za struju i učinite nešto dobro za našu planetu.

  Saznaj više

  photo

  Kuća u kojoj raste drveće

  Brišući jasne granice između eksterijera i enterijera, arhitekti firme Vo Trong Nghia projektovali su i izgradili originalnu porodičnu kuću u vijetnamskom gradu Ho Ši Min, čije su prostorije ispunjene brojnim vrstama biljaka.

  Saznaj više

  PR

  3 efikasna načina da unapredite porodične odnose uz pomoć uređenja enterijera

  Veća privatnost u domu je ključ boljih odnosa u porodici, pokazuje najnovije istraživanje o svakodnevnom životu kod kuće koje je sprovela kompanija IKEA. Stoga vam otkrivamo kako da kreirate prostor koji vam obezbeđuje više privatnosti za individualne i zajedničke aktivnosti u domu, a ujedno osnažuju i obogaćuju i vas i celu vašu porodicu.

  Saznaj više

  photo

  Kako do najvećih ušteda u grejanju u novim i starim objektima

  Nova grejna sezona uvek donosi i nove nedoumice. Za koji način grejanja se opredeliti, koji energent odabrati, ali i koje potencijalne investicije se zaista isplate? Otkrivamo vam rešenje za stare, ali i nove objekte koje će garantovano obezbediti velike uštede u vašem kućnom budžetu. 

  Saznaj više