PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Energetski efikasna kuća za veliku porodicu

  • Objavljeno:
  • 23.7.2018

Ova fantastična kuća prostire se na dva nivoa i ukupnoj površini od 236,6 metara kvadratnih. Poseduje garažu, kotlarnicu i ostale pomoćne prostorije. Sve to čini je izuzetno komfornom i prijatnom za svakodnevni život. Dodatna prednost je i ekoničnost koju joj obezbeđuju materijali od kojih je izgrađena.

 

Moderan eksterijer kuće uočava se već na prvi pogled, a na fasadi dominira kombinacija velikih staklenih površina i svedene kombinacije sive i bele boje. Dodir topline pružaju delovi fasade obloženi drvetom, što je jedna od prepoznatljivih karakteristika savremenih porodičnih kuća. 

 

Spoljašnji zidovi izgrađeni su od Ytong Termobloka plus 37,5 cm bez dodatne termoizolacije i zadovoljavaju propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti. Unutrašnji nosivi zidovi načinjeni od Ytong zidnog bloka 25 cm.

 

Beli zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar, daju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal.

 

Na prvoj etaži kuće smešten je prostran dnevni boravak koji je otvoren ka trpezariji i velikoj kuhinji. Deo ploče iznad trpezarijskog stola je uklonjen, pa su dnevna zona i sprat vizuelno povezani.

 

Na spratu, koji je po površini nešto manji od prizemlja, je izdvojena noćna zona: spavaće sobe, dva kupatila i garderober. Pregradni zidovi građeni su u širinama između 12 i 20 centimetara. Možete pogledati i spisak grubih građevinskih radova koji se vrše prilikom gradnje ove kuće.

 

 

OSNOVNI PODACI:

 

BRUTO POVRŠINA

 

1. etaža: 145,70 m²

2. etaža: 147,50 m²

Ukupno : 293,20 m²

 

NETO POVRŠINA

 

1. etaža: 122,10 m²

2. etaža: 114,50 m²

Ukupno: 236,60 m²

 

Gabariti kuće: 12,80 x 13,10 m

U vrednost spolj. zida – Termoblok 30 cm:           0,30 W/(m²K)

U vrednost spolj. zida – Termoblok 37,5 cm:       0,24 W/(m²K)

 

 

Dodatne informacije o izgradnji ove kuće, uključujući i kontakt kompanije možete pogledati na linku: LAKO DO KUĆE - MODEL KUĆE BR. 4, a ako ozbiljno planirate izgradnju porodične kuće možete zatražiti i konkretnu ponudu popunjavanjem obrasca na linku: ZAHTEV ZA IZRADU PONUDE

 

Kompletnu ponudu od čak 39 porodičnih kuća možete pogledati na linku: ODABERITE VAŠU KUĆU IZ SNOVA.  

 

Foto: lakodokuce.rs