PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Dom kao scenografija

  • Objavljeno:
  • 29.10.2014

Španski glumac, pisac i režiser Gustavo Salmeron, koji živi i radi u Madridu, osmislio je pravu scenografiju u prostoru u kome živi –loft veličine 180 kvadrata u potpunosti je otvoren, a nameštaj je na točkićima kako bi režiser mogao da ga pomera kad mu se prohte.

 

Ipak Salmeron ništa nije prepustio slučaju. Sam je dizajnirao svoj stan od A do Z, isto kao što odlučuje sam za svoje filmove, upotrebljavajući specijalne efekte i igru osvetljenja.

 

Vodoinstalater, električar i zavarivač postali su deo nove snimateljske ekipe s principom: “Ništa ne sme da bude ukrasno. Ništa od gipsanih radova, lažnih tavanica, boja i lajsni, pokrivanje elemenata. Anti-ukras!”, objašnjava u najkraćem osobenost svog doma Gustavo Salmeron.

 

Kada je počinjao imao je dve osnovne ideje koje je želeo da iskoristi u svom novom domu. Prva je bila duh njujorški industrijskih magacina, a druga tropska brazilska atmosfera prepuna zelenila (sa starim kantama kao žardinjerama). I zaista već na prvi pogled obe ideje prožimaju svaki segment njegovog lofta.

 

Ovaj stari magacin, koji je Gustavo Salmeron kupio nezavršen, odličan je za svaku vrstu dizajna. Dodao je jedan transparentan, ali neproziran preliv koji omogućava prirodnoj svetlosti da prodre u prostor; odredio je mesta, improvizovao kuhinju na gornjem nivou, sve to u jednom grubom ambijentu, istaknutom podom i zidovima od poliranog betona i  upotrebom starog i zarđalog materijala.

 

Mesto diše luksuzom uz pomoć dizajniranog nameštaja i aksesoara izabranih s velikom pažnjom, pa mu i mnogi ugledni Madriđani koji imaju prave raskošne vile ili prekrasne stanove zavide na ovom neodoljivo kreativnom domu. 

 

 

Foto: novenoce.es