PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Božanstveni penthaus u sat-kuli

  • Objavljeno:
  • 4.7.2017

Ako iz bilo kog dela San Franciska bacite pogled ka kraju poznatom kao SoMa (South of Market), pažnju će vam privući neobična građevina smeštena na brdašcetu koje nadvisuje grad.

 


   Moderan dom u starom londonskom vodotornju

 

   Pogledajte kako je vodotoranj iz devetnaestog veka visok trideset metara odenut u moderno ruho i    pretvoren u impresivan dom sa prelepim panoramskim pogledom na englesku prestonicu.

 


 

Vremešna zgrada s početka 20. veka krije jedan izuzetan stan koji zauzima poslednji sprat i sat-kulu koja mu pruža poseban šarm.

 

 

"To je, definitivno, jedan od najoriginalnijih stanova koji postoje", kaže Erik Tarner, agent za nekretnine pri "Sotheby’s International Realty" koji je zadužen za prodaju ovog penthausa. Vrednost jedinstvenog stana procenjena je na 6,25 miliona dolara.

 

 

Građevina datira iz 1907. godine, dok je kula sa satom dograđena 15 godina kasnije. Zgrada je nekada bila sedište kompanije "Max Schmidt Lithograph", u tadašnje vreme najveće štamparije na zapadnoj obali SAD-a.

 

 

Detaljna renovacija izvršena je 1992. godine kada je zgrada podeljena na stambene jedinice. Izgrađeno je 127 stanova, među kojima se nalazi i penthaus u sat-kuli.

 

 

U prostoru od 280 kvadratnih metara nalaze se tri spavaće sobe, dva kupatila, prostrane dnevne zone, prostorija za zabavu i najimpresivnija prostorija – božanstvena soba u kojoj se susreću četiri lica masivnog sata.

 

 

Poseban šarm enterijeru ovog stana pružaju originalni zidovi od cigle i betona, izložene čelične grede i lučni prozori. Glavna spavaća soba poseduje zasvođen plafon i garderobnu prostoriju.

 

 

Stan se može pohvaliti i spoljašnjim prostorom koji se prostire na 110 kvadratnih metara. Velika terasa se obavija oko stana i nudi panoramski pogled na San Francisko.

 

 

A kada padne noć, kula poprimi spektakularan izgled. Svetlost iznutra osvetli četiri sata i masivne prozore, dok brojni reflektori naglase lepotu ostatka kule.