PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Konkurs za korišćenje coworking prostora Nove Iskre

  • Objavljeno:
  • 30.11.2015

 

Beogradski dizajn inkubator Nova Iskra raspisao je četvrti konkurs za beneficirano korišćenje njegovog coworking prostora tokom 2016.

 

Rok za prijavljivanje je 7. decembra 2015.

 

Objavljen je četvrti po redu konkurs za beneficirano korišćenje prostora u Novoj Iskri tokom 2016. godine. Konkurs je otvoren do 7. Decembra, a namenen je mladim profesionalcima, manjim timovima i preduzetnicima koji rade u poljima dizajna, arhitekture, IT-a, preduzetništva, zelene ekonomije i drugih srodnih oblasti.

 

Nova Iskra funkcioniše kao coworking prostor i platforma za kontinuiranu edukaciju i uvezivanje mladih profesionalaca iz domena kreativnih industrija i poslovanja od kraja 2012. godine. U proteklom periodu, prostor Nove Iskre koristilo je preko 120 freelancera i članova različitih timova koji su aktivni u domenima dizajna, web-a, IT-a, arhitekture i preduzetništva (uz 20% coworkera koji dolaze izvan Srbije), dok je istovremeno održano preko 150 edukativnih programa koji su besplatni za članove Nove Iskre i širu javnost. 

 

Prostor Nove Iskre može se koristiti na dnevnom, mesečnom ili godišnjem nivou, a svaki od korisnika na raspolaganju ima radno mesto (sto, stolica, lampa, 24" ekran, fioke...), kao i neograničeno korišćenje zajedničkih prostorija (dve sale za sastanke, kuhinja, radionica, lounge, pušionica) i opreme (kancelarijska i foto oprema). Tokom 2016. godine očekuje se i postavljanje nekoliko stajaćih radnih mesta (standing desk), kao i otvaranje prostrane terase - Zelene učionice - koja će istovremeno biti urbani vrt, prostor za rad i event space na otvorenom. 

Ukupni kapacitet Nove Iskre je 49 coworkera, dok nominalna mesečna članarina iznosi 150 EUR. Svake godine, zainteresovani korisnici se putem konkursa mogu prijaviti za korišćenje prostora tokom naredne godine po beneficiranoj ceni od 100 EUR mesečno, što čini podsticaj od 600 EUR na godišnjem nivou.

 

Konkurs je posebno namenjen pojedincima koji su u potrazi za inspirativnim i kompletno opremljenim radnim prostorom, kao i manjim timovima koji žele da se razvijaju u okviru platforme koja otvara prilike za saradnju sa drugim profesionalcima i kompanijama i nudi kvalitetan okvir za profesionalni razvoj. 

 

Detalje o prostornim kapacitetima Nove Iskre možete pogledati na sajtu http://novaiskra.com/sr/workspace

 

Nova Iskra je nedavno proglašena za najbolji coworking prostor u Srbiji od strane Central European Startup Awards, i bila je u konkurenciji za najbolji coworking prostor u srednjoj i istočnoj Evropi. Tokom protekle tri godine, platforma Nove Iskre zauzela je vodeću ulogu u pogledu kontinuirane edukacije mladih profesionalaca iz kreativnog domena, kao i aktivno delovanje u kontekstu otvaranja poslovnih prilika i uvezivanja profesionalaca. Creative Hub mreža Nove Iskre ima preko 250 članova, a polovina njih već je bila involvirana u projekte, programe, angažmane i druge aktivnosti platforme.

 

U okviru programa Nove Iskre predstavljena su brojna predavanja, seminari i radionice koji su ugostili renomirane predavače iz Srbije, regiona i velikog broja drugih zemalja. Pored prednosti učešća u programima i prilike da direktno dođu u kontakt sa vodećim domaćim stručnjacima i kompanijama, članovi Nove Iskre na raspolaganju imaju i konsultantsku podršku tima Nove Iskre i stručnjaka sa kojima sarađuje, uključujući pravno-administrativno savetovanje i druge aspekte razvoja karijere ili sopstvenog posla. 

 

Svi zainteresovani, potencijalni korisnici mogu se prijaviti putem online formulara na adresi http://bit.ly/1PNP6sW do 7. decembra, dok će 10. decembra biti organizovani intervjui sa kandidatima. Novi članovi mogu koristiti prostor Nove Iskre od januara 2016. godine.

 

Izvor: Nova Iskra