PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Konkurs za dizajn prostorne instalacije: Basic Balkan Architecture

  • Objavljeno:
  • 5.11.2015

 

Udruženje Kolektiv raspisuj konkurs za dizajn prostorne instalacije: Basic Balkan Architecture.

 

Rok za prijavu radova je do 8. novembra 2015. 

 

Udruženje Kolektiv, povodom učešća u okviru drugog Balkanskog arhitektonskog bijenala, raspisuje konkurs za koncept, dizajn i produkciju prostorne instalacije / postavke u okviru galerije Kolektiv - na temu Identiteta arhitekture Balkana pod nazivom Basic Balkan Arcitecture - BBA koji ima za cilj da nađe zajednički imenitelj u arhitektonsko-kulturološkom izrazu Balkana i šireg regiona.

 

Od autora se očekuje da lično i individualno interpretiraju elemente kulturne raznolikosti Balkana i preispitaju njihove mogućnosti kroz inovativnu primenu u oblikovanju prostora. Prostorna instalacija bi trebalo da bude napravljena pretežno od drveta, kao osnovnog građevinskog materijala. Svi učesnici se pozivaju da karakter ovogodišnje izložbe dožive kao priliku da svoj rad i ideju  na zadatu temu realizuju.

 

Konkurs je otvoren za sve pojedince ili grupe autora koji stvaraju i promišljaju u polju arhitekture i dizajna, uključujući i studente završnih godina fakulteta.

 

Prijava radova se vrši anonimno, a poziv je otvoren do 08. novembra, 2015. 

 

Pobedničko rešenje biće izvedeno u izlagačkom prostoru udruženja Kolektiv od strane autora lično, a postavka će biti otvorena za posetioce u periodu od 08. do 29. decembra.

 

Detaljne informacije i poziv objavljeni su na sajtu: www.kolektivarhitekata.com 

 

Sva pitanja u vezi konkursa možete poslati na: bba@kolektiv.rs

 

Balkanski arhitektonski bijenale (BAB) predstavlja tradicionalnu manifestaciju iz oblasti arhitektonsko-urbanističke teorije i stvaralaštva koja se ove godine održava drugi put, u periodu od 7. do 14. decembra, u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Beogradu. 

 

Galerija Kolektiv je nov izložbeni prostor u Karađorđevoj ulici 53 u Beogradu, posvećen podsticanju razvoja savremene arhitekture. Identitet galerije oblikuje se izložbama koje tematski obuhvataju ili dotiču arhitekturu, kao i saradnjom sa internacionalnim organizacijama i izložbama sličnog karaktera.

 

 

Foto: kolektivarhitekata.com