PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zasadite baštu u dnevnoj sobi

  • Objavljeno:
  • 27.1.2015

Zahvaljujući francuskom dizajneru Polu Belili od sada u svom dnevnom boravku možete gajiti omiljeno cveće, voće i povrće - i to unutar stočića.

 

Iako se biljke u enterijeru uglavnom nalaze pored prozora, na polici ili u uglu prostorije, Belila ih je postavio na centralno mesto u dnevnoj sobi – unutar stola. U saradnji sa preduzetnicom Žilijen Bitan napravio je dva modela ovog neobičnog komada nameštaja – Vulkan i Lagunu.

 

Vulkan vešto balansira između funkcionalnosti i estetike, sa belom završnicom koja unosi osećaj čistoće u svaki dom. Njegova baza može se iskoristiti i kao ostava. Leguna je funkcionalan stočić jednostavnog dizajna, sa posudom za cveće od emajlirane keramike.

 

Oba stočića se izrađuju u nekoliko boja, sa lakiranom ili završnicom od punog drveta. Posuda u kojoj je smeštena biljka može se vaditi iz baze radi lakšeg održavanja.

 

Ukoliko planirate da svoj dom dekorišete biljkama, pročitajte i kako da uz pomoć devet trikova u potpunosti izmenite vaš životni prostor. Ako nemate vremena ili uslova za gajenje pravog vrta, pogledajte kako da za jedno popodne napravite neobične saksije od predmeta koje imate u kući.

 

 

Foto: Pol Belila