PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Urbane mini bašte vraćaju prirodu u vaš dom

  • Objavljeno:
  • 24.2.2014

Ljubitelji baštovanstva koji žive u urbanim sredinama suočavaju se sa nedostatkom prostora i uslova za gajenje biljaka, pa novi zanimljiv način da se priroda vrati u stan postaje moderna mini bašta.

 

Predstavljamo vam tri interesantna dizajnerska rešenja koja kombinuju saksije i lampe u potrazi za idealnim rešenjem za gajenje biljaka u domu.

 

Nebeske sadilice“ firme „Boske“

 

Dizajner Patrik Moris predstavio je inovativan način za negovanje biljaka idealan za male stanove. Ovaj sistem visećih saksija prkosi gravitaciji i poseduje interni sistem rezervoara, koji vodom hrani biljku direktno u koren, bez brige od curenja ili isparavanja. Ovaj sistem će promeniti vaš pogled na prirodu, uštedeti vodu i očistiti vazduh u vašem domu, jer u visećim „baštama“ možete da gajite sveže cveće, lekovite ili začinske biljke bilo gde u domu.

 

 

Viseća „Viki“ lampa

 

Dizajner Hose de la O kreirao je malo umetničko delo „Viki“, koje predstavlja kombinaciju lampe i terarijuma za biljke. Ovaj sistem mini baštovanstva omogućava dovoljno svetlosti za pravilan rast biljaka, a dizajner je kao osnovnu ideju imao značaj svetlosti i biljaka u savremenom enterijeru malih urbanih prostora.

 

 

Minimalizam iz studija „Šulab“

 

Kombinacija lampe i saksije jednostavnog dizajna idealno je rešenje za vrlo male stanove koje vlasnici žele da osveže daškom prirode. Ova lampa - saksija ima LED svetlo koje pomaže biljkama da zdravo rastu bez obzira na uslove u sobi. Može da bude potpuno zatvorena, ali i da “raste” zajedno sa biljkom jednostavnim podizanjem poklopca.

 

 

Bilo da želite da osvežite dom motivima iz prirode ili ste veliki ljubitelj baštovanstva, neka od ovih rešenja mogu napraviti velike promene u vašem enterijeru, jer uz sjajne dizajnerske ideje nedostatak prostora i idealnih uslova za gajenje biljaka više ne mora biti ograničenje za zeleni kutak u vašem domu.