PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Posadite cveće u neobične saksije

  • Objavljeno:
  • 13.6.2014

Ako želite zanimljiv bašenski kutak, a nemate vremena ili uslova za gajenje pravog vrta, napravite svoj neobični mali kutak tako što ćete omiljene biljke posaditi u krajnje neobične saksije, napravljene za jedno popodne od predmeta koje imate u kući. Jedno popodne biće dovoljno da napravite ove zanimljive kreacije kojima će svi biti oduševljeni.

 

Birajte omiljene vrste, a najpogodnije je začinsko bilje ili sukulenti koji ne traže mnogo prostora ni posebne nege. Kao minimalističke sadilice možete da iskoristite koru limuna ili pak ljusku jajeta, praveći šarmantne vertikalne ili horizontalne vrtove.

 

1. Limunov list u kori limuna

 

Aromatičnu biljku poznatu kao limunov list možete posaditi u koru limuna. Dovoljno je da izdubite polovinu limuna deblje kore, da u nju postavite seme i malo zemlje, a možete zasaditi I već izniklu biljku. Kada listove ove biljke protrljate među prstima osetićete predivan jak miris limuna. Aranžman od ovih mini saksija izgledaće i mirisaće savršeno.

 

 

2. Kad proklija ljuska jajeta

 

U ljusku kuvanog jajeta polomljenu na pola postavite malo zemlje i seme ili već izniklu biljku. Ako želite da uradite nešto što niko neće očekivati napravite zanimljiv aranžaman tako što ćete ih poređati jedno kraj drugog u karton od jaja.

 

 

3. Saksija od toalet papira

 

Ova ideja verovatno je pala na pamet nekome vrlo ekonomičnom i kreativnom. Karton od upotrebljenih rolni toalet papira možete poređajte uspravno jednu do druge u plastičnu posudu. Zatim ih ispunite zemljom za cveće i posadite semena ili već proklijale biljke. Možete zasaditi istu vrstu, ili različite vrste biljaka, ukrasnih ili začinskih.

 

 

Bilo da ste rešili da napravite šarmantni horti kutak ili da iznenadite nekoga ručno napravljenim poklonom, svi će biti oduševljeni ovim neobičnim mini kreacijama.