PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Peti Beogradski festival cveća

  • Objavljeno:
  • 16.9.2014

Peti Beogradski festival cveća biće održan 20. i 21. septembra u Parku Manjež, a serije radionica, izložbi, akcija i interaktivnih programa otkriće posetiocima kako da svoj prostor i okruženje pretvore u oaze inspiracije, zdravlja i mesta međusobnih.

 

Festival će ponuditi raznovrstan program kroz tematske festivalske zone Vrt VRTova, VRTić, IzVRTanje, VRTeška i VRTlog, koje zajedno predstavljaju pravi beogradski urbani VRT u kome će svako pronaći svoj kutak, zanimaciju, pravu informaciju, ali i mesto za druženje i relaksaciju.

 

U ovom VRTnom lavirintu  posetioci su pozvani da učestvuju u akcijama kao što su “zanimljive razmene” (za 5 upotrebljenih Tetra pak ambalaža dobiće biljku na dar), da se nezaboravno provedu u trci za šampiona Šumarskog višeboja i na taj način osvoje sjajne nagrade za znanje i spretnost, dok je za ljubitelje urbanih mitova otvoren studio “Kafa od 3 do 5 sa Lunom Lu – Kakva ti je bašta, takav ti je život”.

 

Najmlađi će i ove godine kroz niz kreativnih i zabavnih radionica moći da nauče osnove reciklaže, kreiraju parkove iz svoje mašte ili eksperimentišu sa WWFom (World Wildlife Fund). 

 

Festival će ponuditi i nove ideje za dizajn eksterijera, raznovrsnost i kvalitet biljnog materijala, kao i potpuno prirodne, sveže organske proizvode, kojima će nas obradovati srpski domaćini sa svojih imanja koja se nalaze daleko od gradse vreve.

 

Ovogodišnje izdanje BFC-a ugostiće i učesnike iz regiona i Evrope, pa ukoliko želite da saznate šta je posao ‘urbanog drvoseče’ u Hrvatskoj ili zašto Švedski gradovi imaju ‘child friendly’ obeležje, provedite vikend u Parku Manjež.