PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Originalne vazne u bašti

  • Objavljeno:
  • 10.9.2014

Ako želite sasvim drugačiju dekoraciju u vašem vrtu, neobične saksije ili vazne okačite da vise i ukrasite ih raznobojnim cvećem. Ovakvi ukrasi privlačiće pažnju i svi će ih obožavati. Pogledajte naše predloge.

 

Možete iskoristiti postojeće ili napraviti sami saksije od predmeta koje više ne upotrebljavate i koje ćete reciklirati. Iskoristite konzerve, stare plastične činije, tegle, boce, čizme, a za one koji žele nešto sasvim drugačije, mogu u saksije pretvoriti čak i lustere i čizme.

 

1. Raznobojne čizme kao saksije

 

Svoje ili dečje stare čizme možete iskoristiti da u njih posadite biljke. One raznobojne biće vrlo dekorativne, a ne smeta ni ako su izbušene, naprotiv – to će biti korisno za dreniranje biljaka.  U nekoliko čizama različitih boja i veličina sipajte zemlju i zasadite biljke. Cveće će imati dovoljno mesta i zemlje i moći lepo da napreduje.

 

 

2. Stare konzerve kao dekoracija

 

Ovo je dobra ideja za dekoraciju prostora svežim cvećem, naročito kada želite da ukrasite sto za ručavanje u svom vrtu. Upotrebljene konzerve očistite, skinite etikete i u njih sipajte malo vode i postavite sveže cveće. Čak ih možete i prefarbati u omiljene boje, da izgledaju šareno i zabavno.

 

 

3.  Vazne nalik na epruvete

 

Uske vazne za jedan svet možete okačiti u baštu i u njih ostaviti mlad cvet da proklija pre sadnje, ili ih okačite u baštu kao cvetnu dekoraciju. U tom slučaju ubacite jedan cvet u njih, a neka svaka vazna ima raznobojne cvetove, koji će izgledati vrlo lepo.

 

 

4. Luster kao vazna

 

Čak i stari luster koji više ne želite u svom domu možete reciklirati. Ovakvoj ideji će se svi diviti, pa luster koji ne koristite prefarbajte u boju po želji i okačite u baštu. Ppre toga, potrebno je da uklonite sve kablove, sijalice i fasunge i pripremite mesto za sadnju biljaka. Odaberite biljke raznobojnih cvetova i videćete da će svi biti oduševljeni.

 

 

5. Neseser kao vazna

 

Neverovatno zvuči, ali dobro ste pročitali – čak i neseser može poslužiti kao saksija kojom ćete ukrasiti ogradu. Sakupite sve svoje stare nesesere i stavite u njih dovoljno zemlje, zatim zasadite raznobojno cveće, pa ih okačite na ogradu svog vrta.

 

 

6. Iskoristite stare flaše

 

Ako želite da ugostite goste za stolom u svom vrtu, dekoracija koju vam predlažemo će biti potpuni hit. Stare staklene flaše operite, skinite im etiketu, sipajte malo vode u njih i stavite po koji raznobojni cvet. Konopac vežite oko grla boce i okačite da visi u bašti – iznad stola, ako imate gde, ili na ogradu. Što je više flaša i raznobojnog cveća, dekoracija će delovati impresivnije.

 

 

Foto: hobby-mix.net / nsportal.ru