PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Biljka koja rasteruje insekte iz kuće

  • Objavljeno:
  • 20.6.2016

Niko ne voli kada se na zidovima i u ćoškovima plafona pojavljuje paučina. Još manje kada insekti poput komaraca kvare uživanje u letnjim danima ili noćima.


Stoga je večito pitanje kako se najefikasnije i što prirodnije rešiti ovog problema. A jedan od odgovora se krije u biljci koja nam je svima dobro poznata.

 


   Efikasno i trajno rešenje protiv komaraca u vašem domu

 

   Na pragu smo dugog i toplog leta koje uz sve svoje draži donosi i najezdu insekata, koji vrele letnje dane i noći mogu da pretvore u pravu moru. Zato je sada pravo vreme za efikasno i dugoročno rešenje.


 

Da li ste znali da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane? Zato je odlična ideja da kod kuće zasadite ovu biljku i tako se rešite mnogih svakodnevnih problema.

Biljka nana, poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica. 

 Možete pomešati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač. Ovom mešavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mesta gde su pauci viđeni.

 

Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osveživač vazduha koji je potpuno bezbedan za ljude, a rešiće vam i jedan od najvećih problema tokom leta.

 

 

Foto: pixabay.com