PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

20 najlepših ulica na svetu

  • Objavljeno:
  • 21.8.2015

Nekada duge šetnje ulicama gradova koje posećujemo donose više užitka od obilaska muzeja i velikih znamenitosti. Baš to je slučaj sa najlepšim ulicama sveta koje predstavljamo u ovom tekstu.

 

One fasciniraju svojim izgledom, ali imaju i praktičnu korist jer pošumljene ulice ili ulice prekrivene cvećem efikasno rešavaju problem visokih temperatura u toku leta, prevelikog zagađenja od izduvnih gasova i drugih vrsta zagađenja, pa predstavljaju savršeno mesto za šetnju i biciklizam. Ali i za ispijanje kafa ili nekog drugog omiljenog pića tokom popodnevne pauze ili večernje šetnje, kao i za račak u bašti omiljenog restorana.

 


   Pet fenomenalnih zamkova u Evropi

 

   Predstavljamo vam pet fenomenalnih zamkova koje možete posetiti u Evropi, a koji izgledaju kao iz    bajke. Pored lepote, turistima nude i neverovatne istorijske priče, bajkoviti ambijent, ali i izgled koji    oživljava duh davnih vremena.


 

Zato ne čudi što se u Japanu se sa divljenjem posmatra cvetanje trešnjinog cveta kao deo svetkovine Hanami koja slavi prolaznu lepotu. Međutim, nije potrebno duboko filozofsko značenje da biste uživali u opuštajućoj šetnji ovim magičnim ulicama, o čemu najbolje svedoče fotografije 20 najlepših ulica sveta koje slede.  

 

1. Lezbos, Grčka

 

 

2. Bon, Nemačka

 

 

3. Kulinan, Južnoafrička republika

 

 

4. Stokholm, Švedska

 

 

5. Brizbejn, Australija

 

 

6. Grafton, Australija

 

 

7. Nafplio, Grčka

 

 

8. Positano, Italija

 

 

9. Puerto de Mogan, Gran Kanaria 

 

 

10. Savana, SAD

 

 

11. Milton avenija, Harare, Zimbabve

 

 

12. Kikinda, Srbija

 

 

13. Jerez, Španija

 

 

14. Amsterdam, Holandija

 

 

15. Denver, SAD

 

 

16. Vašingron, SAD

 

 

17. Porto Alegre, Brazil

 

 

18. Sombor, Srbija

 

 

19. Florida, SAD

 

 

20. Dark Hedges, Irska

 

 

Foto: boredpanda.com / martres.com