PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zavese kao ukras dnevnog boravka – izbori za fantastično uređenje

  • Objavljeno:
  • 21.2.2023

Dnevna soba je mesto okupljanja čitave porodice, ali i prostorija gde se primaju gosti, mesto je odmora, zabave i druženja. I uređenje mora da isprati namenu prostorije, a zavese su svakako jako važan deo dekoracije i detalj bez kog se ne može.

 

Zebra i rolo zavese jesu relativno nova ponuda, ali su osvojili tržište, naročito kao deo dekoracije u dnevnim sobama. Donose velike prednosti koje prevazilaze estetiku i bitno utiču na kvalitet života tamo gde su postavljene. 

 

Šta donose ovi savremeni modeli? Zašto su idealni za dnevne sobe?

Pročitajte sve informacije u daljem nastavku teksta.

 

Rolo zavese – elegantan, a nenametljiv deo svakog dnevnog boravka

 

Jedna od najboljih odluka o izboru zavesa za dnevnu sobu jesu rolo zavese, modeli zavesa sa sistemima koji imaju jednostruko platno i mehanizmom se podižu i spuštaju gore-dole.

 

Na izgled se čini da to nije ništa posebno, ali rolo zavese kriju mnogo više prednosti nego što se to na prvi pogled vidi. Ne skidaju se i ne čiste klasično već se samo prebrišu vlažnom krpom i to je dovoljno da zavese uvek budu čiste i blistave.

 

To znači da će vaša dnevna soba biti čistija uz manje posla i obaveza oko održavanja. Ovo su prve generacije ovakvih zavesa i svakako sa su zbog toga poželjne za postavljanje u svakoj prostoriji, a naročito u prostorijama u kojima se provodi dugo vremena.

 

Ipak, pravi ukras prostorije čini platno koje se izrađuje ili kao delimično providno ili da potpuno blokira svetlo, ali se u dnevnim sobama ipak najčešće bira prva vrsta sa različitim stepenom propustnosti svetla. Platno se ne samo da se izrađuje u desetinama boja već ima i brojne dezene, šare, pa će zavese izazvati fenomenalan efekat svaki put.

 

One mogu da se istaknu u prostoru, ali mogu i da se stope sa bojom zidova, osnovnom bojom u prostoru ili da se naglase jače nijanse.

Platno je zategnuto pa se svaki detalj vidi, a pošto se rolo zavese montiraju ispred stakla ovaj model će učiniti da prostorije deluju prostranije iako se dimenzija dnevne sobe nije menjala.

 

 

Zebra zavesa – dobra varijanta koja objedinjuje zavese i drapere

 

Podvrsta rolo zavesa su zebra zavese koje su poznate i kao dan-noć model.

One imaju dvostruko, prugasto platno koje se pomera mehanizmom gore-dole pa se pruge preklapaju ili slažu u niz pa se može delimično ili potpuno blokirati svetlo.

 

I ovo platno je antibakterijsko i izrađuje se u raznim nijansama, ali i širinama pruga.

Vaš dnevni boravak može imati različite stepene regulacije svetla pa da se prostor zaštiti kako od direktnog sunca tako i od neželjenih pogleda.

 

Prugasto platno se odlično uklapa i uz minimalistički koncept, retro, industrijski ili neki pravac koji je potpuno vaš, jedinstven i kombinacija više pravaca. Zebra zavese će se uklopiti, ukrasiti dnevni boravak, ali neće remetiti izgled celog prostora.

 

Nema greške bilo da odaberete rolo ili zebra zavese. Oba modela su konstruisana tako da ulepšavaju svaku prostoriju, a naročito dnevnu sobu koja je centar svakog doma. Koji model bi vi odabrali?