PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zadivljujući stakleni stan u potkrovlju

  • Objavljeno:
  • 9.7.2018

U srcu glavnog grada Švedske nalazi se stakleni dupleks izuzetnog dizajna koji će vas oduševiti otvorenim i svetlim prostorijama i atmosferom koja odiše lakoćom.

 

Sa ukupno 117 metara kvadratnih podeljenih na dva nivoa u potkrovlju zgrade, ovaj prostran stan kupa se u prirodnoj svetlosti, a njegovu svežinu dodatno naglašava enterijer odenut u belu boju, kao i stakleni zidovi i pod koji omogućavaju slobodan protok svetlosti između etaža stana.

 

 

Elegantan stan uređen je u modernom skandinavskom stilu i lišen suvišnih detalja. Enterijer je veoma harmoničan i skladan, a organizovan je tako da kombinuje otvorene prostore i privatne prostorije.

 

 

Kuhinja, dnevna soba i trpezarija spojene su u jedinstvenu prostoriju na donjem nivou stana.

Snežnu belinu enterijera "razbio" je nameštaj u tamnoj boji drveta, a posebnu toplinu prostoru je pružio je drveni pod u svetlijoj nijansi.

 

 

Ovaj nivo sadrži i tri privatne prostorije: spavaću i radnu sobu, i kupatilo koje je uređeno i opremljeno hidromasažnom kadom poput prave spa oaze.

 

 

Ipak, najimpresivniji deo stana nalazi se na gornjem nivou do kojeg vode viseće drvene stepenice čiji je prefinjen izgled naglašen ugrađenom rasvetom.

 

 

Na spratu se nalazi zvezda stana: glavna spavaća soba sa malom dnevnom prostorijom od koje je deli stakleni zid.

 

 

Veliki deo poda načinjen je od stakla, zahvaljujući čemu ovaj deo stana u samom vrhu izbegao zamku koja je česta za potkrovlja - da deluje tamno i skučeno. Jedan od glavnih razloga za to je upotreba krovnih prozora koji su obezbedili prirodno osvetljenje i prijatan ambijent. 

 

 

Zahvaljujući tome prostor galerije vizuelno izgleda znatno veće. Sličan primer sjajne upotrebe krovnih prozora možete videti i u srcu Beograda u slučaju potkrovlja na Karaburmi u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled

 

Još jedan odličan način da dođete do više sunčeve svetlosti, ali i više prostora u svom potkrovlju možete pročitati u tekstu Proširite svoje potkrovlje savršenim krovnim kućicama.  

 

 

Kožni nameštaj u braon boji je u harmoniji sa drvenim delom poda, a dozu elegancije pružaju masivan kristalni luster i visoki metalni svećnjaci.