PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Unesite dodir rustike u moderno kupatilo

  • Objavljeno:
  • 22.1.2020

 

 

 

 

Ako tražite način da oplemenite prostor kupatila i unesete šarmantni rustični duh u moderan enterijer, dovoljno je da zamenite samo jedan kupatilski element i, umesto modernog postolja za lavabo odaberete ploču od neobrađenog drveta.

 

Drveni nameštaj sa neobrađenim ivicama je već neko vreme izuzetno popularan trend u opremanju enterijera, i dizajneri širom sveta otkrivaju nam kako da ovakve komade na kreativan način uklopimo i u prostor našeg doma.

 

 

Standardne komade nameštaja možemo zameniti unikatnim i tako prostoru pružiti snažan pečat, a jedan od atraktivnih načina je postolje za lavabo od prirodnog drveta koje transformiše izgled svakog kupatila.

 

 

Ide uz svaki stil

 

Zabluda je da se ovakav kupatilski element može koristiti samo u brvnarama ili kućama u kojima dominira rustični, mediteranski ili egzotični stil, jer se veoma skladno uklapa i u moderne enterijere.

Neutralna pozadina modernih kupatila omogućava da se drveno postolje istakne, i njegov šarm donese novu dimenziju prefinjenom okruženju.

 

Jedinstven i upečatljiv, drveni element sa prirodnom ivicom neretko postaje fokusna tačka prostora i može snažno da utiče na stil celog enterijera.

 

 

 

Kako da odaberete idealnu ploču za vaše kupatilo

 

Sve što vam je potrebno za transformaciju kupatila je prava ploča, a od vašeg enterijera i vašeg ukusa zavisi u kojoj meri drvo biti obrađeno. Generalno, što je drvo prirodnije i manje obrađeno – to bolje, ali neka kupatila jednostavno zahtevaju uglađeniji izgled, pa su osim gornje površine ploče i ivice uglačane i lakirane.

 

 

Ako se pak odlučite za prirodniji izgled, to će vam omogućiti da pružite kupatilu unikatan karakter učinite prostor izuzetnim. Obratite pažnju na odabir i poziciju rasvete kako biste istakli sve čvorove, pukotine i godove koji čine svaku ploču tako jedinstvenom i interesantnom.

 

 

Kako da uklopite drveno postolje u postojeći prostor

 

Drvena ploča se može kombinovati sa postojećim kupatilskim ormarićima čak i ako su od drugog materijala, ali se može koristiti i nezavisno, odnosno bez polica, jer pružaju dovoljno prostora za odlaganje što je značajno u malim kupatilima.

 

 

Zato, bilo da tragate za brzim načinom da preuredite postojeći prostor, ili ste u potrazi za idealnim elementom koji će upotpuniti vaše novo kupatilo, ovo je opcija koju vredi uzeti u obzir.