PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Umetnički penthaus okupan suncem Praga

  • Objavljeno:
  • 29.8.2018

Panoramski pogled na novi deo Praga i prelep enterijer ispunjen brojnim umetničkim delima čine ovaj stan izuzetnim prostorom za život. Otvaramo vam vrata zadivljujućeg stana-galerije.

 

Poslednja dva sprata vremešne zgrade iz 19. veka zauzima zadivljujući stan iz kojeg se pruža panoramski pogled na novi deo Praga. Suncem okupan penthaus prostire se na 421 metar kvadratni, a za izgled njegovog enterijera ispunjenog umetničkim delima zaslužan je Leoš Válka, osnivač centra za savremenu umetnost DOX.

 

 

Poput prave umetničke galerije, stan sadrži brojna dela izložena na belim zidovima, kao i spektakularan stakleni luster koji je kreirao češki dizajner Bořek Šípek.

 

 

Penthaus je prekriven masivnim staklenim krovom koji omogućava prodor prirodne svetlosti, a njegova prozračnost i lakoća dodatno su naglašeni svetlom tavanicom i zidovima, kao i velikim otvorenim prostorijama duple visine.

 

 

Na donjem nivou stana smeštene su još dve spavaće sobe, kuhinja, zatvoren balkon i zimska bašta.

 

 

Prostor je osavremenjen i pametnim kućnim sistemima kao što su žaluzine na daljinsko upravljanje i sistem koji automatski zatvara prozore u slučaju nevremena, a opremljen je i Bang & Olufsen zvučnim sistemom.

 

 

Dve bronzane pume skulptora Mičela Gabriela nadgledaju prostran dnevni boravak sa vrha lebdećeg drvenog stepeništa.

 

 

Vijugave stepenice vode ka spavaćoj sobi i spektakularnoj krovnoj terasi odakle se pogled prostire na krovove i tornjeve češke prestonice.

 

 

Krovna terasa zauzima površinu od 49 kvadratnih metara. U sklopu penthausa nalazi se ukupno sedam soba, kao i vinski podrum i garaža.

 

 

Kako izgledaju neke od preostalih prostorija u penthausu možete pogledati u sledećem video zapisu.

 

 

Foto i video: Sotheby’s International Realty