PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tri koraka do poslovnog uspeha

  • Objavljeno:
  • 3.12.2013

Profesionalni uspeh jedan je od ključnih elemenata sreće. Ako vas posao ne ispunjava ili vaš trud nije prepoznat i već duže vreme ne napredujete, sledite ova tri pravila feng šuija i unapredite vaš radni ambijent.

 

Čisto: Kancelarija treba da uvek bude čista. Prašina, prljavština i grinje sakupljaju negativnu energiju. Zato očistite vaš radni prostor, naročito tastaturu za kompjuter, telefonske i druge kablove. Nemojte gomilati nered, već bacajte papire sa stola, a korpu za smeće redovno praznite.

Oprezno: Obratite pažnju na problematična područja u kancelariji. Primera radi, ne bi trebalo da sedite tako da leđima budete okrenuti ka vratima, prozoru ili polici za knjige, jer to uzrokuje bolove u leđima i podstiče tračeve o vama. Idealno bi bilo da vam se sto nalazi dijagonalno od vrata, kako bi uvek videli kad neko ulazi. Iza vas treba da je čvrst zid, koji odaje utisak zaštite.

 

Aktivno: Dosada u kancelariji otupljuje karijeru. Upalite svetlo, otvorite prozore, podignite roletne i osvetlite svoj radni prostor. Mali akvarijum sa ribicama i biljke uneće život u kancelariju, a ventilator i muzika sa radija pokret. Radio u severnozapadnom uglu prizvaće ljude u vaš radni kutak.

Da bi privukli uspeh, obavezno kancelariju opremite diplomama, isečcima iz štampe, pohvalama i slikama na kojima je prikazano kako proslavljate uspešno završen posao ili, pak, ljude koji su vam značajni za napredak. Voda privlači bogatstvo i otvara šanse za napredak u karijeri, zato neka ispred vas treba da bude fotografija ili slika na kojoj je, na primer, prikazan brod. Ukoliko želite unapređenje ili novac, ugradite sobnu fontanu.

Da vaša karijera ne bi zapala u ćorsokak, nemojte sedeti u blizini kupatila. Nije poželjno da toalet bude pored, iznad ili ispod vaše kancelarije, kao ni da se iz njega čuje šuštanje vode.