PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Top trendovi u uređenju enterijera 2021.

  • Objavljeno:
  • 14.1.2021

Skladna i opuštajuća atmosfera u domu? Da, svakako! Dom koji pritom podstiče živost i dobro raspoloženje? Još bolje, zar ne? Otkrivamo vam kako da postignete upravo takav efekat pomoću efektnih komada nameštaja jer upravo spoj spokojstva i živosti karakteriše sve trendove u uređenju enterijera koji će obeležiti 2021. godinu.

 

Od početka pandemije koronavirusa provodimo dosta vremena u svoja četiri zida, što i nije tako loše ukoliko se osećate udobno u svom domu. Ako je pak potrebno da napravite izvesna poboljšanja, predlažemo da primenite neke od trendova za 2021. koje vam predstavljamo u nastavku i na taj način ponovo učinite dom svojim omiljenim mestom.

 

1. Za osećaj relaksacije: Nameštaj u pastelnim bojama

 

Odavno je poznato da boje imaju snažan utican na naše raspoloženje, stoga je za postizanje umirujućeg ambijenta veoma važan izbor odgovarajuće boje. Pastelni tonovi su pravi izbor za kreiranje suptilnih akcenata koji stvaraju relaksirajuće okruženje. Zato su nameštaj i dekorativni predmeti u pastelnim tonovima jedan od trendova koji će obeležiti ovu godini – bilo da je reč o udobnoj ružičastoj fotelji, pastelno plavoj sofi, stolici ili tepisima nežnih nijansi.

 

 

Tepisi i sofe Gan: Mangas spaces; Komadni nameštaj Artisan: fotelja Mela, stolica Neva;

Ugaona garnitura Portofino (prodaja ENVIRO Beograd)

 

Savet: Ružičasta i plava boja trenutno su veoma popularne i mogu se upotrebiti na detaljima koji dodatno doprinose udobnosti, kao što su dekorativni jastučići ili mekani prekrivači.

 

2. Za egzotični odmor u domu: Nameštaj koji unosi prirodu u enterijer

 

Tokom protekle godine morali smo da se odreknemo raznih putovanja, međutim, rešenje se može pronaći u tome da u svoja četiri zida kreirate ambijent koji nas podseća na prirodu.Odaberite nameštaj prirodnih tonova, tapacirani nameštaj u bojama zalaska sunca, a pored boja nemojte zanemariti ni teksture koje će najpre osigurati prijatnu atmosferu i udobnost. Tkani materijali i pleteni nameštaj u kombinaciji sa dekoracijom od keramike pružaju domu dodir egzotike i asociraju na daleke destinacije.

  

 

Multifunkcionalni indoor-outdoor stočići Aram (Gan), dizajn Nendo; Španski tepisi i tabureti GAN: Trenzas, Japan i Glaoui; Komoda Ki (Enviro Beograd)

 

 

3. Kreirajte kontrast pomoću atraktivnih dekorativnih detalja

 

U domu ne bi trebalo baš sve da bude mirno i nenametljivo, naročito sada kad nas je korona kriza naterala da se primirimo na mnogo načina. I naš dom vapi za malo života. Kao kontrast aktuelnom trendu minimalizma javlja se kontra pokret maksimalizam koji teži ka upečatljivim vizuelnim akcentima: zlatnim i živopisnim detaljima na klub stolovima ili jarkim bojama na dekorativnim predmetima kao što su jastučići ili slike. Ovi upečatljivi elementi mogu se lako kombinovati i skladno se uklapaju sa mirnijom paletom pastelnih boja kao osnovom za uređenje enterijera.

 

 

Stočići italijanskog brenda Alberta: Rodeo i Arabesque; Alberta Daybed Grace; Visilice Soap proizvođača Bomma, Umetnička slika Snežane Arnautović (ENVIRO ArtGallery)

 

Savet: Odaberite maksimum četiri do pet bazičnih boja koje ćete koristiti u enterijeru. Na taj način ćete kreirati harmoniju u prostoru uprkos većem broju boja.

 

4. Oživite deo istorije u svom domu

 

Istorija može biti jedan od najinspirativnijih trendova u 2021. godini. Ona može oživeti mediteranski duh u vašem domu, stvoriti praznični ambijent ili udahnuti vašem enterijeru istančanu notu određene kulture. Tako bi nameštaj sa elementima drevne Grčke mogao da bude pun pogodak, a može se postići korišćenjem upadljive kobaltno plave boje. Umetnički predmeti su takođe odličan izbor, poput slika sa istorijskim motivima. Ako volite da putujete, onda bi i suveniri sa vaših omiljenih destinacija mogli da budu vrlo efektni detalji u enterijeru koji ujedno oživljavaju vaša najlepša sećanja.

 

 

Nameštaj italijanskog brenda Alberta: Sofa Style (1 i 2), sofa Grace, fotelja Alfred, sto Bogart

 

Savet: Skulptura na komodi ili polici uvek je efektan detalj, naročito u kombinaciji sa prethodnim elementima.

 

Sve proizvode brendova Artisan, Alberta, Gan, Bomma možete naručiti u salonu Enviro, Bulevar kralja Aleksandra 17, Beograd; 011-3220540, store@envirostore.net