PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

TOP 5: Nameštaj koji maksimalno štedi prostor

  • Objavljeno:
  • 22.7.2016

Skup životni prostor u velikim gradovima naveo je stanare da se sele u manje i fleksibilnije stanove, a dizajnere da osmisle nameštaj koji će na najbolji način iskoristiti svaki svaki metar poda, zidova, pa čak i plafona.

 


   Fantastičan izum koji mali stan čini tri puta većim

 

   Tim istraživača sa Instituta za tehnologiju iz Masačusetsa (MIT) izumeo je fantastičan komad          nameštaja koji čini da prostor u malom stanu deluje čak tri puta veće.

 


 

Predstavljamo neka od najinteresantnijih rešenja, posebno dizajnirana za male stanove.

 

1. BedUp, Décadrages

 

Francuski proizvođač nameštaja "Décadrages" osmislio je elegantnu alternativu Marfijevom krevetu.  Kada nije u upotrebi, krevet za spavanje "BedUp" se može podići na plafon i osloboditi prostor za sofu i stolice.

 

                        

 

2. As If From Nowhere, Orla Reynolds

 

Izgled ovih originalnih polica na prvi pogled vas može zavarati: u potpunosti bele, police "As If From Nowhere" nisu namenjene samo za skladištenje knjiga ili dekorativnih predmeta, već se u njh mogu odložiti i raznobojne stolice i stolovi kada nisu potrebni.

 

 

 

 

3. Cube 6, Naho Matsuno

 

Dizajner Naho Matsuno kreirao je naizgled jednostavan komad nameštaja od drveta. Multifunkcionalna kocka dimenzija 35 x 35 centimetara, rasklapa se u šest zasebnih stolica i predstavlja odlično rešenje da rezervne stolice za goste ne zauzmu mnogo prostora u domu.

 

 

4. Stepenice, Schemaa

 

Kako bi upotrebili svaki centimetar često nedovoljno iskorišćenog prostora ispod stepenica, dizajneri studija "Schemaa" dizajnirali su u jednom malom stanu u Parizu stepenice formirane od ormarića.

 

 

 

5. Dorme sofa bed, Silje Nesdal

 

Norveška dizajnerka Silje Nesdal osmislila je modernu verziju sofa-kreveta koja je nastala u okviru proučavanja malih i kompaktnih životnih prostora za svoj master rad.

 

                         

 

Foto: dezeen.com