PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tirkizni raj u vašem domu

  • Objavljeno:
  • 18.9.2015

Kako nam se jesen polako približava, tako i vreme lagano postaje sve tmurnije. Šarenilo letnje prirode polako jenjava, biljke završavaju svoje sezone cvetanja, a lišće polako počinje da opada. Dolaze oni meseci tokom kojih nam je, zbog vremena, draže da budemo kod kuće. Ali, tamo ne mora da se useli atmosfera hladnoće i sivila! Postoji način da osvežite čitav izgled kuće, bez velikih novčanih ulaganja.

 


   Kako koristiti razigrane boje u enterijeru

 

   Dizajner Sergej Makno demonstrira kako koristiti razigrane boje u enterijeru i udahnuti život u          sasvim običnan prostor uz pomoć upečatljivih marokanskih dezena i reljefnih zidova.                           


     

Ukoliko nemate mnogo sredstava koje biste mogli da izdvojite za uređenje enterijera,nabavite detalje - i to u tirkiznoj boji, jer će ona uneti preko potrebnu živost u sive dane. To mogu biti jastučići za sofu, fotelju, ukrasna činijica, vaza, set šolja... Bilo šta što vam je u suštini i potrebno, a usputno će biti i odlična dekoracija.

 

 

Ako ste već planirali da krečite, prostoriju u kojoj provodite najviše vremena stavite na prvo mesto. Jedan zid ofarbajte u tirkizno, a ostale uklopite uz njega - možete koristiti belu, šampanjac boju... I sam pogled na tirkizni zid razbiće svaku monotoniju.

 

 

Sličan efekat možete da postignete i sa tepihom. Nabavite mali tepih ili stazu u tirkiznoj boji i stavite ga u prostoriju u kojoj često boravite. Topla jutarnja kafa biće vam mnogo veće uživanje kada je popijete u veselom okruženju, kakvim ova boja čini svaki prostor.

 

 

To bi trebalo da uradite i ukoliko imate suviše taman enterijer. Ali, ako ste već zadovoljni tepihom i nameštajem koji imate, unesite malo živosti, na primer, kupovinom fotelje u jakoj plavoj boji.

 

 

Ukoliko ste ipak planirali da pravite veće promene i odvojili malo više novca za uređenje doma, budite što maštovitiji. Poslužite se idejom o jednom plavom zidu, ali idite i korak dalje - kupite trosed ili garnituru u tirkiznoj boji.

 

 

Svako ko vidi vaš novi enterijer biće oduševljen, veseo i rado će boraviti kod vas, sve zahvaljujući moćima koje ova živa boja poseduje!

 

Izvor: stil.kurir.rs

 

Foto: daanii.com / dovetail-living.com / stil.kurir.rs