PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Sve što je potrebno za život u samo 28 kvadrata

  • Objavljeno:
  • 22.5.2014

Ponekad nam je za život potrebno tako malo kvadrata, pod uslovom da su dovitljivo raspoređeni i fino stilizovani. Pred vama je stančić od 28 kvadrata koji je tim arhitekata iz biroa 3xa dizajnirao u poljskom gradu Vroclavu. Stilizovali su izuzetno moderan stan koji pleni jednostavnom idejom.

 

Ključ svega leži u visini stana, karakteristična za stare gradske kuće širom Evrope. Smestivši spavaću sobu „na sprat“, arhitekte su dobili mnogo prostora u donjem delu. Stepenište, veoma usko, napravljeno je od iverice, što znači da konstrukcija nije mnogo koštala.

 

Stepenište je poslužilo i kao polica za, uvek potrebne, knjige. U dnu slike nalazi se bela kocka koja u sebi krije kupatilo, dok se iza zavese kriju garderober i cipelarnik. Podne daske su stare ali tretirane novom tehnologijom kako bi se osvežile, ali i zadržale svoj starinski izgled.

 

Kuhinja zauzima minimalni prostor, ali s veoma dobro raspoređenim potrebnim elementima i ormanom za njene, uvek mnogobrojne, potrebštine. Uočava se i jednostavan sto od iverice, sastavljen od samo dve ploče naslonjene na stub, dovoljan za dve osobe. 

 

 

Udobne povezane sofe koje se rasklapaju u krevet jedina su mogućnost za počinak u ovakvom prostoru, ukoliko se želi dobar dizajn. Boje su izabrane u tonu sa starinskim stilom i obogoćane jastucima u crnoj i sivoj boji.

 

 

Ulaz u stan „maskiran“ je radnim stolom i stolicom dajući „dnevnom boravku“ njegov integritet. Ploča na kojoj se nalazi krevet izbačena je za 50 centimetara u polje i time je dobijen osećaj prostranosti ovog prostora.

 

 

Foto: 3xa.pl