PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stan od 35 kvadrata u koji ćete se zaljubiti

  • Objavljeno:
  • 21.9.2016

Dizajnerski studio "The Goort" pretvorio je prostor od svega 35,7 kvadrata u svestran i moderan stan za mlade vlasnike.

 

Smešten u gradu Marijupolj u Ukrajini, ovaj iako mali stan, pruža mladom paru koji voli druženja brojne mogućnosti – prostor gde mogu da se okupe sa prijateljima uz večeru ili film, pa čak i da im obezbede mesto gde mogu da prespavaju.

 

 

 

Pre nego što je pretvorena u stambeni prostor, u zgradi se nekada nalazila štamparija u kojoj su se štampale prve novine u gradu. Nestandardna visina stana omogućila je izgradnju galerije koja je osigurala veću iskorišćenost prostora.

 

 

Privatna zona u kojoj se nalazi spavaća soba sa garderoberom je otvorena i svetla, pa ipak izdvojena od dnevne zone predviđene za druženje. Dva prostora su povezana jednostavnim stepeništem.

 

 

 

 

Ono što na prvi pogled nalikuje na moderne kuhinjske ormariće, zapravo je kompaktna kuhinja koja sadrži sve nepohodne uređaje, uključujući i mašinu za pranje suđa, veša i aspirator.

 

 

Izložen zid od cigala u dnevnoj sobi podseća na posleratnu istoriju zgrade, dok novi drveni pod donosi modernu sofisticiranost prostoru.

 

 

Dnevna soba transformiše se u savršen kutak za filmske večeri. Dizajneri su umesto televizora predvideli projektor i projekciono platno koje se lako razvlači i sklapa kada nije u upotrebi.

 

 

Po potrebi, krupni komadi nameštaja ustupaju centralno mesto prostorije trpezarijskom stolu na rasklapanje. Dnevna soba tada postaje prijatan prostor za okupljanje i druženje sa prijateljima uz večeru.

 

 

 

 

Foto: thegoort.com