PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Stan koji je oduševio svet: 5 prostorija u 30 kvadrata

  • Objavljeno:
  • 30.6.2017

Zvuči neverovatno, ali mladi par iz Hong Konga uspeo je u svoj novi dom od samo 30 kvadrata da smesti dnevnu sobu, kućni bioskop, deo za vežbanje i spavanje, kuhinju, kupatilo i prostor za odlaganje stvari.

 

Mladi par iz Hong Konga želeo je da živi u malom i praktičnom stanu koji ima sve. Ali na raspolaganju su imali svega 30 kvadrata svog novog stana, pa je ispunjenje želje bio veliki izazov i za njih, ali i za dizajnere koji su im pomagali u tom poduhvatu.

 


   Najbolje iskorišćenih sedam kvadrata ikada (VIDEO) 

 

   Arhitekta i dizajner Marko Pjeraci uspeo je da smesti trpezariju, kuhinju, kupatilo i spavaću sobu u      samo sedam kvadrata najmanje kuće u Italiji. Pogledajte fascinantno rešenje.

 


 

Međutim, rezultat koji su ostvarili bio je fascinantan, a stan koga zovu "transformer" potpuno je oduševio Internet. Naime, u samo 30 kvadrata nalaze se dnevna soba, kućni bioskop, deo za vežbanje i spavanje, kuhinja, kupatilo i prostor za odlaganje stvari, tj. sve što im je potrebno za život kakav su sanjali.

 

 

Zvuči neverovatno, ali sve se postiže pomoću pokretnih zidova, regala, kreveta na izvlačenje, pa čak i kuhinjskih elemenata. Kreveti se izvlače iz zida, iz radne ploče se izvlači sudopera, a kada za kupanje postaje krevet. Stvari se odlažu na najpraktičnijim policama koje su mogli iskoristiti, a najveći kutak za čuvanje stvari je u podu.

 

 

OBAVEZNO PROČITAJTE: U stanu od 32 kvadrata - 24 sobe

 

U njihovom stanu, uprkos skromnom broju kvadrata, ima mesta i za kućne ljubimce, pa su čak i mačke dobile svoj prostor za penjanje i uživanje, a njihove činije se izvlače iz fioke i ne "kradu" prostor.

 

 

Kako sve to izgleda pogledajte u video zapisku koji sledi i uživajte u čarima jedne od najpraktičnijih mini kuća koje smo do sada videli.