PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Smelo korišćenje crvene i žute boje u enterijeru

  • Objavljeno:
  • 7.3.2014

Da bi pokazala da jake boje proširuju mali prostor ukrajinska dizajnerka Ana Marinjenko hrabro i ubedljivo je iskoristila jarke boje u svom projektu nazvanom Zingzang. Upotrebila je jarku crvenu i žutu boju na većim površinama stana kao što su zidovi, plakari i kuhinjski elementi.

 

Ona tvrdi da se upotrebom jake boje u manjim razmerama one gube u prostoru i izgledaju kao fleke, kao i da bi bile isuviše jednostavno rešenje za celokupan izgled malog stana.

 

Povrh toga, Ana Marinjenko je u stanu iskoristila nameštaj apstraktnih ugaonih i oblih linija koji, stručno rečeno, podseća na arhitekturu ruskog konstruktivizma (nove ideje na temeljima onog što već poznajemo).

 

Ova snažna kombinacija boja neutralisana je belinom poda i zidova. Rasveta takođe igra veliku ulogu u ovom prostoru pa su mnogobrojna svetleća tela znalački smeštena na mestima koja obrazuju kadkad rasipanje svetlosti, a ponekad jako sjaje. Takav je, primera radi, slučaj sa trougaonom lampom smeštenom u uglu pri tavanici.

 

Zanimljiva ideja su i ručke na kuhinjskim elementima i plakarima u predsoblju čija su ulazna vrata takođe crna, pa geometrijski kosi oblici prave kontrast i razbijaju jednobraznost velikih površina.

 

 

Photo: marinenko.com