PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Satovi kao nesvakidašnja dekoracija u domu

  • Objavljeno:
  • 22.9.2017

Uprkos tome što sve manje ljudi nosi ručni sat jer se većina oslanja na mobilni telefon, lepi satovi su ponovo u trendu u dekoraciji doma, a neke od njih možete napraviti i sami.

 

Ono sto je definitivno sigurno, a što dokazuju i fotografije koje slede, kreativan, inovativan i lep sat može postati centralni element u vašem enterijeru i njegov najbolji ukras. Stoga vam u nastavku otkrivamo neke od inspirativnih ideja koje bi sigurno mogle da nađu mesto i u vašem domu.

 


   Najbolji besplatni programi za uređenje enterijera

   Zar ne bi bilo sjajno kada biste mogli da vidite kako bi novi komad nameštaja ili raspored                 izgledao u domu pre nego što potrošite novac na kupovinu i uložite trud i vreme da                           enterijer uredite?


 

Retro satovi

 

Bez obzira na to da li se radi o budilniku za natkasnu, velikom dedinom satu u predsoblju ili klasičanom, okruglom zidnom - satovi treba, pre svega, da budu lepi. Sve su popularniji starinski satovi, replike sa železničkih stanica i nekadašnjih banaka, pa i kada su novi mogu da dobiju patinu. Uz malo šmirgle ili namernih ogrebotina, nov (kineski) sat će izgledati kao da je prohujalo dosta vremena, a ukoliko se doda zanimljiv metalni ram, izgledaće ekskluzivno.

 

 

Sat "mehanizam"

 

Kada na zidu ima dovoljno prostora oko sata mogu da se dodaju stari zupčanici i metalni šrafovi koji će stvarati utisak da je časovnik deo nekog velikog mehanizma. Ako ste ljubitelji ovakvih komada, obavezno pogledajte i unikatne lampe beogradske radionice Tanima art

 

 

Bicikl kao retro sat

 

Oni koji žele još upečatljivije i zanimljivije satove, koji ne moraju ni stajati na zidu, verovatno će biti oduševljeni idejom "sat-bicikla" koji definitivno ne može proći nezapaženo gde god da se nađe.

  

 

"Uradi sam" sat za dnevni boravak

 

Još jednu jednostavnu ideju za vizuelno vrlo atraktivan sat za dnevni boravkak ili radni prostor otkrivamo u nastavku. Potrebane su vam samo duge kazaljke i mehanizam sata, kao i rimski brojevi koje ćete postaviti na pozicije za svaki vremenski interval od sat vremena i dobićete vrlo upečatljiv sat u svom enterijeru.

 

 

Satovi za dečije sobe

 

Ukoliko razmišljate o kreativnim satovima za dečiju sobu, površina sa kazaljkama može da se ukrasi leptirima, vilama ili nekim drugim motivima iz crtanih filmova ili bajki koji će je okruživati i davati veseo ton. Ako tome dodate i kreativne zidne dekoracije od tapeta, dobićete savršen kutak za svoje dete. 

 

 

Satovi za kuhinje

 

O beskrajnim mogućnostima za dizajn satova svedoči i jednostavna ideja koja će se savršeno uklopiti u svaku kuhinju. Iskoristite običan sajt koji možete kupiti u svakoj prodavnici, dodajte nekoliko tipičnih predmeta iz kuhinje (najčešće escajg) i dobićete vrlo upečatljiv sat koji vam je u kuhinji uvek koristan. Pogledajte detaljno uputstvo kako da napravite sat za kuhinju

 

 

U foto-galeriji koja sledi otkrivamo vam i mnoge druge ideje za dizajn satova, a izbor prepuštamo vama. Bitno je samo da uvek birate časovnik u skladu sa enterijerom doma, jer ukoliko je stan moderan, ne treba birati retro sat koji ne pripada takvoj sobi i obrnuto. 

 

 

Najnovije savete i predloge za uređenje vašeg doma pratite na stranici ENTERIJER

 

Foto: Arhiva / Instagram