PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Radne sobe u shabby chic stilu

  • Objavljeno:
  • 19.2.2016

"Shabby chic" postaje sve popularniji i kod nas i pronalazi mesto u svakoj prostoriji doma, čak i u radnim sobama. Pored inspirativnih kućnih kancelarija za one koji provode sate ispred laptopa, pružamo ideje i kako da ljubitelji "uradi sam" projekata urede svoj radni kutak u "trošnom" stilu.

 


   Dekupaž za početnike

 

   Ukoliko su vaš stari nameštaj ili dekorativni predmeti izgubili prvobitni sjaj, idealno rešenje je da    ih ukrasite dekupaž tehnikom.

 


 

Za one koji se prvi put susreću sa ovim stilom, "shabby chic"  predstavlja kombinaciju starinskih i vintidž predmeta, istrošenih i pohabanih dekorativnih elemenata i na prvo mesto stavlja komfor, kreativnost i maksimalnu iskorišćenost dostuphih predmeta. Starim stvarima se pruža nova šansa, a neretko se pored njih nađu i novi predmeti koji oponašaju trošan ili starinski izgled.

 

 

 

Ako se odlučite da opremite radni prostor u ovom stilu, to ne treba da bude puko praćenje trenda. Bitno je da kreirate praktičan i komforan prostor za rad u kojem ponosno možete da izložite najnovija "otkrića" sa tavana ili buvljaka. Ovaj stil predstavlja savršen odgovor na potrebe moderne kancelarije, a to su  prijatan ambijent, kreativno okruženje i funkcionalnost.

 

 

 

 

 

Dekorisanje radnog prostora u ovom stilu je veoma zabavno. Širok spektar dostupnih predmeta i mogućnost da iskažete svoje "uradi sam" umeće čine ga savršenim za kreativne osobe. Sve od jednostavnih stvari kao što su prazni starinski ramovi za slike ili vazne do starih vrata, žaluzina i kofera, može da posluži kao dekoracija. A, ako imate stari sto i stolicu koji su nedavno restaurirani, vaš radni kutak je gotovo opremljen.

 

 

 

 

 

Iako ovaj stil uglavnom podrazumeva dosta bele boje, unošenje vedrijih nijansi je veoma lako. Pastelne boje se savršeno uklapaju u ovaj romantičan stil, ali i svetlije nijanse narandžaste i sive se mogu koristiti umereno. Previše boja mogu stvoriti vizuelni haos koji nije poželjan u radnom okruženju, pa treba voditi računa o balansu. Dezene, uglavnom cvetne, možete uneti preko zavesa, tapeta ili sedišta na stolicama.

 

 

 

 

 

Kako bi prostor na najbolji način odslikavao vašu jedinstvenu ličnost, nemojte se plašiti da kombinujete stilove. Boho chic je stil koji se će lako uklopiti, a možete kombinovati i moderne, elegantne elemente koji će pružiti dodir glamura ili pak, rustične za osećaj topline u prostoru.

 

 

Foto: decoist.com / pinterest.com