PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Portugalska umetnost u pariskom enterijeru

  • Objavljeno:
  • 27.4.2015

Portugalski umetnik Filip Paskva živi u zapadnom delu Pariza u stanu u kome umetnička dela i impresivan dizajn stvaraju izuzetno zanimljivu atmosferu.

 

Skoro svaki komad nameštaja, ukrasa i predmeta za svakodnevnu upotrebu je original. Tako se u salonu oko tepiha "Vaseline", koji je rad samog Paskve, mogu videti lampa "Delirium Yum" nemačkog dizajnera Ingea Maurera, čuvena fotelja "Ear Chair", hiper moderna beržera Jirgena Beja (Makkink & Bey), slavna sofa "Boa" braće Kampana i sofa "Misfits" Rona Arada (Moroso).

 


   Najbolje iskorišćenih 8 kvadrata ikada (VIDEO)

 

   U stanu koji vam danas predstavljamo praktičnost je dovedena do savršenstva zahvaljujući studio        Kitoko koji je sve neophodne funkcije jednog stana smestio u sobičak od svega 8 kvadrata.

 


 

U stanu se može naći mnogo radova Rona Arada, kao što je zanimljiva stolica od čelika "Well Tempered" iz 1986. godine koju je umetnik dizajnirao za Vitru. Iznad nje na zidu okačena je njegova instalacija "Paved with good Intentions" iz 2005. godine. Tu je i instalacija "Possible Platforms" Roberta Šdatlera iz 2008. godine čiji elementi izgledaju kao da su nasumice razbacani, iako su zapravo veoma dobro promišljeni. Tu su i simpatične trpezarijske stolice "Ripple" Rona Arada, dok su na zidu umetničke slike samog vlasnika.

 

 

Akvarijum, prava živa umetnička slika daje topao odsjaj i transparentnost prostoru.

 

 

Ispod okruglog zastakljenog svetlarnika koji daje zanimljivu vertikalnu panoramu stoje trpezarijski sto od korijana Ingea Maurera i dve "Ripple" stolice. Na bifeu, takođe izvedenog od korijana, delikatni komadi od duvanog stakla Francuskinje Lorans Braban.

 

 

Tuš kabina, otvorena prema sobi, sastoji se iz dva dela: kabine koja je u potpunosti obložena crnim mozaikom od tankog italijanskog kamena i prostora u kome se nalaze dva lavaboa, svaki isečen iz jednog bloka mermera iz Karare.

 

 

Radni biro je u isto vreme atelje i privatni prostor. Ispod velike lampe "Dome" Ingea Maurera, sto koji je za ovaj stan dizajnirao belgijski dizajner Gzavije Lust. Oko stola čuvene Bertojine stolice.

 

 

Iznad tri stolice "Futon" japanskog dizajnera Tomita Kazuhikoa (Moroso) visi staklena lampa "Black and Back" Natalije Paskva.

 

 

Ako volite umetnost i uživate u enterijerima u kojima dominira, obavezno pogledajte i umetnost u enterijeru na australijski način, ali i kako izgleda stan kao pravo umetničko delo

 

Foto: residences-decoration.com