PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Planovi stanova koji će vas oduševiti

  • Objavljeno:
  • 18.7.2014

Nekada se smatralo da su skromni stanovi ili garsonjere bili dobri samo za siromašne umetnike. Danas su oni simbol efikasnosti i izvanrednog savremenog dizajna.

 

Planovi stanova koje vam predstavljamo će vas oduševiti, a posebnu pažnju obratite na detalje i jedinstven dizajn.

 

1. Funkcionalan mini stan

 

Ovaj mini stan je dokaz gore navedenog koncepta. Ovakav tip stanova je dizajniran za raznovrstan urbani način života kada se očekuje od ukućana da stanove koriste samo za spavanje, a samo ponekad za rad. Rekreativne aktivnosti odvijaju se u zajedničkim prostorijama zgrade.

 

 

2. Moderan apartman

 

Koncept je i u ovom slučaju isti, samo je ovoga puta u pitanju još manji prostor, odnosno moderan apartman za urbani način života.

 

 

3. Stan za radnike Silikonske doline

 

Ovaj slatki stančić projektovao je „Archer Studio“ za mlade radnike Silikonske doline u San Hozeu. Sve je tu: kuhinja i trpezarija, dnevna i spavaća soba, kupatilo čak i balkom. Ova garsonjera od 30 kvadrata projektovana je na osnovu istraživanja brodskih kabina i druhih malih prostora. Prozori su od aluminijuma, kuhinjska ploča od kamena a stilizovani materijali i boje daju prijatan prostor za život.

 

 

4. Jednostavan koncept studija Styleroom

 

Dizajneri iz studija “Styleroom” daju nam uvid u jednostavan, a opet sasvim funkcionalan prostor za život.

 

 

5. Idealan raspored u malom

 

Sledećih pet rešenja na najbolji način ilustruju da se može živeti u prostoru svake veličine. I to sa stilom.

 

 

6. Momci s Medisona

 

Ovaj stan podseća na onaj iz serije „Momci s Medisona“. Oblik i osnova su idealni za samce ili mlade parove koje vole dizajn sredine prošlog veka.

 

 

7. Luksuzne garsonjere

 

Ponekad apartman nekog hotela može da posluži kao podloga za dizajn luksuzne garsonjere, a mi vam predstavljamo tri sjajna rešenja.