PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pet trikova koji će učiniti da vaš dom izgleda luksuznije

  • Objavljeno:
  • 11.11.2014

Dizejnerka enterijera iz Njujorka Šeril Aizen otkriva svoje najbolje ideje za dizajniranje modernog enterijera. Nakon dugogodišnjeg iskustva u uređivanju prostora za ugledne kompanije koje se bave nekretninama, Šeril sada i vas savetuje kako da učinite svoj dom luksuznijim uz što manji trošak.

 

1. Tri je magičan broj

 

Šeril tvrdi da triptih može svaku prostoriju da učini interesantnijom. Sve popularnije poslednjih godina, ovakvo umetničko delo iz tri celine može biti poprilično skupo. Ail, možete ga i sami napraviti. Umesto unikatnog dela, možete sa interneta preuzeti besplatnu sliku, odštampati je u velikom formatu, iseći na tri dela i uramiti.

 

 

2. Manje je više

 

Umesto polica zatrpanih sitnicama, Šeril zagovara minimalistički izgled. Nekoliko knjiga i vaza popuniće prostor bez stvaranja gužve. Stoga uglavnom savetuje korišćenje predmeta različitih dimenzija i boja kako bi policama dali lični pečat. Njen omiljeni deo dizajniranja ovog stana je pretvaranje beskorisnog prostora u funkcionalan kutak za čitanje jednostavnim dodavanjem fotelje.

 

 

3. Žar za dramom

 

Šeril savetuje da učinite vašu spavaću sobu zanimljivom tako što ćete ofarbati jedan zid u tamniju boju ili ili ga prekriti  tapetama. To će sobi dati toplinu i prefinjen izgled. Renoviranje samo jednog zida je savršeno za niskobudžetni preobražaj, jer ćete tako uštedeti i vreme i novac.

 

 

4. Eklektičan miks

 

Šeril voli da koristi neutralne boje pri uređenju prostora, a intenzivnije boje i teksturu da doda kroz aksesoare. Njena omiljena paleta sadrži nijanse bele, sive i bež. Takođe, voli da spaja nameštaj različitih stilova, kao što su ove dve bele stolice.

 

 

5. Stvorite iluziju

 

„Što je veći tepih, prostorija deluje veće“, kaže Šeril. Ona voli da učini prostoriju većom spajajući dva ili više tepiha. I ovde se može primeniti broj tri, jer su tri elementa ključna za vizuelno proširivanje prostora. Tako neutralna paleta boja, ogledala iza sofe i veliki tepih veoma efikasno utiču da mala soba izgleda veće.

 

 

Foto: goodhousekeeping.com