PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Perfektna upotreba boja u enterijeru

  • Objavljeno:
  • 21.1.2015

Gde god je bitna estetika, veoma je važna i upotreba boja. Od jarko crvene na usnama, do tračka roze u bidermajeru. Isto je i sa enterijerima, a dizajnerka Ana Jarovikova dovela je upotrebu boja u enterijeru gotovo do savršenstva.

 

Nekad u žaru minimalizma sve svodimo na crnu, braon i belu, zaboravljajući sve one boje između. Dizajnirajući stan koji vam predstavljamo, Jarovikova je imala u vidu moderne ideje: jednostavnost, čiste linije, čak i minimalizam, ali to je nije omelo da unese i pun spektar boja. Koristila je živopisnu paletu kako bi stvorila poseban, moderan prostor ispunjen bojama.

 

 

Svetlo i prijatno

 

Jarovikova je dizajnirala ovaj stan razmišljajući o realnim potrebama modernog života. Stoga se svetlost razliva kroz mnoštvo prozora što ovaj stan čini svetlim i prijatnim, a vertikalni nabori na neutralnim zavesama vizuelno čine prostor višim, što je odličan trik koji se može dobro iskoristiti posebno u malim prostorima. Ako vas zanimaju slični trikovi, pogledajte i kako da proširite prostor pomoću ogledala.

 

 

Efektan minimalizam

 

Dnevna soba je velika, otvorena prostorija sa spiralnim stepenicama koje vode ka spratu. Iako dominiraju neutralne boje, perfektnom upotrebom bordo, žute i plave boje unet je život u prostor. Moto ove dizajnerke je da nije neophodno koristiti žive boje na velikim površinama, već ih iskoristiti na pažljivo odabranim dekorativnim predmetima i komadima nameštaja koji će oživeti ceo prostor.  

 

 

U stanu preovladavaju prirodni materijali kao što su hrast i granit koji daju toplinu i eleganciju samom prostoru, a nameštaj obiluje teksturom, od reljefnih plišanih jastučnica do šablona utisnutih u prelepi kamin. Pogledajte kako pomoću živopisnih dezena možete transformisati prostor

 

 

Foto: 4living.ru