PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Perfekcija u 49 kvadrata

  • Objavljeno:
  • 2.5.2020

Enterijer ispunjen svežinom i energičnim bojama, harmoničnim spojem mladalačkog stila i tradicionalne lokalne arhitekture – pogledajte kako je poljska firma Kowalczyk-Gajda Studio Projektowe uredila stan od nepunih 50 kvadrata.

 

Smešten u centru starog dela Gdanjska, ovaj stan dizajniran je i organizovan tako da odgovori na potrebe mladih stanara. Nagoveštaj starijih vremena ostao je zarobljen u šarmantnim zidovima od crvene cigle koje su arhitekte zadržale kao podsetnik na tradicionalnu lokalnu gradnju. 

 

 

 

Lokacija u srcu Starog grada doprinosi njegovoj atraktivnosti, a ako se tome doda i funkcionalan raspored prostorija i energičan dizajn enterijera, ovaj stan postaje vredan pažnje.

 

 

Mala, ali funkcionalna kuhinja uređena je tako da sadrži sve što je neophodno – aparate, dovoljno prostora za odlaganje i prostrane radne površine. Dizajneri su pronašli mesta i za praktičan pult, koji može poslužiti za obedovanje "s nogu" ili dodatna površina za pripremu hrane.

 

 

Tonovi zelene i sive boje suptilno su se uklopili sa zidom od cigle, dok je paletu mirnih tonova "razbila" živahna žuta boja u detaljima.

 

 

Isti materijali protežu se kroz enterijer celog stana, povezujući sve prostorije u skladnu celinu.

 

 

Drvo i cigla, kao osnovni elementi enterijera, mogu se videti u obe spavaće sobe. Prostorije krasi i eklektičan spoj nameštaja različitih materijala i boja.

 

 

 

U kupatilu, stara tuš kabina zamenjena je novom – širom i komotnijom, ali napravljenom po meri, čime je zapravo dobijeno više prostora. Atraktivan kupatilski nameštaj i ovalno ogledalo istakli su se na zidu od crnih pločica.

 

 

Foto: Wojciech Treder