PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Oaze odmora i saveti za opremanje vikendica

  • Objavljeno:
  • 1.8.2023

Od zidanih kuća, vikendica od drveta, pa sve do montažnih kontejnera, svi su izgleda shvatili moć i blagodeti prirode. Stvoriti oazu u kojoj se ne samo odmara, već i živi prilično slobodan i lep život, postao je imperativ za kojim se traga i s tim u vezi ovo su saveti koje vredi čuti, pročitati, a onda i primeniti.

 

Karantinski period i kriza koju je svet iskusio prethodnih godina najbolje je pokazala značaj posedovanja bilo kakvog tipa objekta van grada i zatvorenog okruženja. Zato i nije čudo što je prodaja placeva, kao i potražnja za najrazličitijim vidom vikendica postala ogromna. Od zidanih kuća, pa sve do montaže kontejnera, svi su izgleda shvatili moć i blagodeti prirode.

 

 

 

Inovativni kontejneri u službi vikendica

 

Klasična izgradnja u mnogim situacijama je postala prilično passe. Traži se brzo rešenje koje nudi kvalitet i potpuni komfor, a za to su zaista u 21. veku zaduženi inovativni kontejneri. Van njihove upotrebe u vidu magacinskog, skladišnog, kancelarijskog i drugog vida, popularnost im je ogromna kada govorimo o kućama i vikendicama. Čak postoje i izuzetno luksuzni hoteli koji su nastali od inovativnih kontejnera modularnom gradnjom.Zašto su dobra opcija i investicija? Rok montaže je nevrovatno kratak. Mogu se postaviti bilo gde. U većini slučajeva nisu potrebne posebne građevinske dozvole, budući da se prepoznaju kao privremeni objekti. Kvalitetna izrada čini da inovativni kontejneri budu dugoročno rešenje u svakom slučaju, bilo privremenog ili stalnog boravišta.

 

 

Imaju veoma moderan izgled, uz mogućnost dogradnje. Posebno važan osvrt treba napraviti kada govorimo o činjenici da su ekološki najprihvatljiviji. A samo uređenje se prepušta vama, bez ikakvih prepreka i smetnji, čak i modernije nego što to pružaju kuće klasične gradnje. Šta je dobro u okviru uređenja uvrstiti kada su inovativni kontejneri u pitanju?

 

Rolo zavese za uređenje enterijera

 

Nastavimo li ekološki prihvatljivu stranu inovativnih kontejnera dolazimo do upotrebe materijala za uređenje novog doma. Rolo zavese danas se izrađuju i od 100% recikliranih materijala, što svima koji žele da pomognu planeti mnogo znači. Ali, van toga, njihove prednosti su brojne.

Laka montaža, jednostavno i lako održavanje, materijali koji ne „skupljaju“ prašinu, savršen izgled i još savršenija privatnost. Rolo zavese se uz sve to najbolje mogu uklopiti u bilo koji stil, jer su dostupni dezeni od potpuno modernih pa sve do veoma popularnih, rustičnih boja i dezena. Naravno, njihova primena je široka, jer pristaju savršeno i u domovima, i u kancelarijama, poslovnim prostorima, tako da se rolo zavese mogu iskoristiti u svim prilikama i tokom uređenja enterijera bilo koje vrste, a uvek će ih krasiti lep i privlačan izgled, jednostavno korišćenje i održavanje, te ulaganje koje je isplativije od klasičnih zavesa.

 

Norveški radijatori za pristupačno grejanje

 

Jedan od čestih problema tokom uređenja prostora, posebno vikendica, jeste način na koji bi trebalo obezbediti grejanje u zimskom periodu. Većina rešenja zahteva ili mnogo rada ili previše troškova. Norveški radijatori ne zahtevaju ništa od ta dva. Montaža je jednostavna i brza, a pri tome koriste minimalnu količinu električne energije. Posebna pogodnost je to što norveški radijatori danas imaju digitalne sisteme uz pomoć kojih se temperatura može podsetiti prema želji i potrebama, uz dodatne opcije rada na nekoliko dana, uz veoma bitno očuvanje temperature konstantnom.

 

U poređenju sa svim opstalim grejnim telima i verzijama grejanja, norveški radijatori jedini nude umanjenu potrošnju uz konstantnu temperaturu, što su dva osnovna principa biranja načina grejanja.

 

I za kraj, pronađite lep predeo u kojem ćete, u udobnosti svoje vikendice, uživati u miru, čistom i svežem vazduhu i lepom pogledu svakog dana odmora.

 

Fotografije: Unsplasch