PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Novogodišnja dekoracija za male prostore

  • Objavljeno:
  • 18.12.2015

Pogledajte kako mali stanovi, kuće ili prostori mogu imati fantastične novogodišnje dekoracije uz pomoć dobrih ideja i ponekog prazničnog trika. Uživajte!

 


   Zadivite goste prazničnom dekoracijom stola

 

   Predstavljamo vam pet ideja za prazničnu dekoraciju stola koja je inovativna, brza, košta                  minimalno, a možete je napraviti sasvim sami.

 


 

Odaberite malu jelku

 

U maloj prostoriji često nema mesta za veliku jelku, ali to ne znači da će mala jelka izgledati neupadljivo. Ako je podignete na postolje, dobiće na visini, a neće zauzimati toliko prostora na podu i smetati kao velika jelka.

 

                         

 

...ili se odlučite za alternativu

 

Bitnije od samog drveta je simbol jelke koji predstavlja duh praznika. Nemojte osećati pritisak da unesete drvo ako za njega u stanu nemate prostora. Postoji mnogo kreativnih alternativa koje mogu zauzeti mnogo manje prostora. Napravite zidnu dekoraciju u obliku jelke od lampica, suvih grančica i ukrasa ili maštovite mini jelke za sto ili policu.

 

                         

 

Budite inovativni

 

Umesto da dodajete predmete u već mali prostor, zamenite ono što ono što već imate. Na primer, dekorativne jastučnice zamenite novim sa prazničnim motivima ili porukama. Ako umete da šijete i volite "uradi sam" projekte, novogodišnje jastučnice ili aplikacije ćete vrlo lako napraviti sami.

Zamenite svakodnevne šolje i čaše unikatnim svetlucavim šoljama koje će doprineti prazničnoj atmosferi i iznenaditi goste.

 

                         

 

Ukrasite klub sto

 

Stočić u dnevnom boravku je centralno mesto oko kog se okupljaju gosti, pa ga nemojte zanemarivati. Dovoljno je da ga prekrijete nadstolnjakom sa novogodišnjim ili božićnim motivima i stavite ukrasni svećnjak ili praznični cvetni aranžman.

 

                         

 

Praznični duh na ulazu

 

Čak i najmanji stan ili kuća moraju imati jednu stvar – ulazna vrata. Ako u unutrašnjosti nemate mnogo prostora za dekoraciju, izrazite svoju kreativnost na vratima. Osetićete praznični duh i toplinu čim dođete kući, a obradovaćete i svoje goste i komšije. Na ulaz možete okačiti venčiće i grane, a ako imate vrata sa staklom, u svaki okvir stavite rustične pahuljice, pahuljice od papira ili drugi novogodišnji ukras.

 

                         

 

Ne zaboravite terasu

 

Ako imate terasu, okitite je. Ogradu ukrasite veštačkim zimzelenim granama sa ukrasima i lampicama, a zidove dekorišite vencima. Ne zaboravite i plafon terase, koji je takođe odlično mesto za lampione.

 

                      

Foto: elledecor.com / dellacooks.com