PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najčešće greške pri uređenju potkrovlja

  • Objavljeno:
  • 23.12.2013

Potkrovlje je idealno za one koji vole netipičan stambeni prostor. Urediti ga ponekad nije lako, ali ukoliko pravilno postavite nameštaj i iskoristite prostor može da postane funkcionalno i atraktivno mesto za život.

 


   Komforna kuća sa potkrovljem (DETALJAN PLAN)

 

   Predstavljamo vam detaljan plan kuće na sprat sa garažom koja je namenjena višečlanoj                  porodici. Dizajn kuće kombinuje tradicionalnu strukturu sa modernim dizajnom enterijera.

 


 

Nizak plafon možete iskoristiti na samo nekoliko načina. Najbolje je da tu stavite ormar visine krovne ploče, u koji ćete odlagati stvari i predmete koje ne koristite često. Ako želite da ormar izgleda neutralno u prostoru, ofarbajte ga u boju zidova i niko ga neće ni primetiti.

 

 

Prostor do dva metra visine možete iskoristiti i za garnituru za sedenje ili kao radni kutak. Nameštaj bi trebalo da bude minimalistički kako bi do izražaja došle grede, odnosno krovna konstrukcija.

Ukoliko želite da u potkrovlju napravite spavaću sobu uzglavlje kreveta postavite paralelno sa zidom kako bi mogli da mu priđete sa obe strane, a mi vam predlažemo i 6 kreativnih rešenja za uzglavlje

 

 

Pogrešan izbor i nepromišljena ugradnja prozora umanjuju komfornost vašeg doma i vremenom postaju izvor nezadovoljstva. Previskoko postavljeni prozori onemogućuju vizuelnu komunikaciju sa sredinom, što za posledicu ima klaustofobiju. Stoga, donja ivica prozorskog okna treba da bude na visini od 80 do 130 centimetara iznad kote gotovog poda. 

 

 

Prozori koji se otvaraju odozgo treba da budu postavljeni tako da možete da dohvatite kvaku na gornjem delu krila. U skladu s tim, gornja ivica prozora ne sme biti viša od dva metra iznad poda. Na niskom prozoru kvaka ne bi trebalo da bude na donjem delu krila, jer pri otvaranju možete da udarite glavom u staklo. Da biste bili sigurni da ste dobro odabrali pravo rešenje, obavezno izbegavajte 5 najčešćih grešaka prilikom odabira i ugradnje krovnih prozora

 Potkrovlje ne bi trebalo da koristite kao pomoćni ili prostor za odlaganje nepotrebnih stvari. Tek kad osvetlite staro potkrovlje uvidećete njegovu funkcionalnost, a uz malo kreativnosti možete ga pretvoriti u lep i zdrav kutak.

 


   Kako da pripremite potkrovlje za zimu

 

   Sama pomisao na život u potkrovlju budi prijatne asocijacije – ušuškani prostor sa prijatnom            svetlošću i optimalnom temperaturom, miris kafe i čitanje dobre knjige na udobnom kauču.