PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najbolji besplatni programi za uređenje enterijera

  • Objavljeno:
  • 10.5.2017

Zar ne bi bilo sjajno kada biste mogli da vidite kako bi novi komad nameštaja ili raspored izgledao u domu pre nego što potrošite novac na kupovinu i uložite trud i vreme da enterijer konačno i uredite? Uz pomoć programa koji su vrlo jednostavni za korišćenje, možete videti kako bi vaše dizajn ideje izgledale u vašim prostorijama – i to potpuno besplatno.

 

Ako planirate odmor ili poslovno putovanje ka više od 150 destinacija širom sveta, ne propustite sjajnu akciju Qatar Airways-a koja traje do 15. maja i obezbedite do 40% popusta za putovanja od 16. avgusta 2017. do 20. marta 2018.      KLIKNITE NA BANER ISPOD I IZABERITE SVOJU OMILJENU DESTINACIJU  

 

Roomstyler 3D Home Planner (My Deco 3D Planner)

 

Pomoću programa Roomstyler 3D Home Planner možete unesete vaš plan stana ili da uređujete neke od stanova koji su ponuđeni u programu. Planer vam omogućava da ubacite zidove, vrata, prozore, kao i da okrečite zidove i plafone u širok spektar boja. Program je lak za korišćenje i omogućava vam da vidite svoj plan u trodimenzionalnoj slici. Možete da pomerate kameru oko plana i da razgledate iz različitih uglova.

 

 

IKEA Home Planner

 

Ikea je omogućila da isplanirate enterijer svog doma i to u 3D. Uz pomoć programa Home Planner koji se instalira na kompjuter (nije kompatibilan sa tabletima i telefonima) možete kreirati vašu kuhinju iz snova, kupatilo ili kućnu kancelariju. Program je jednostavan za korišćenje, a omogućava vam da kreirate plan prostorije i izaberete komade nameštaja i dekor iz Ikeine galerije, kao i da vam izračuna koliki novac je potreban za opremanje. Plan možete sačuvati na svom nalogu na ikea.com i pristupiti mu i sa drugih računara. Kada završite plan, možete ga odštampati zajedno sa listom proizvoda posetiti Ikeine prodavnice.

 

 

                      

 

 

Design my Room

 

Uz ovaj program nećete morati iz prodavnica da uzimate na desetine uzoraka materijala kako biste ih isprobavavali u svom prostoru. Design my Room vam dopušta da izaberete sobu u svom domu koju ćete uređivati, a zatim da se odlučite za stil (moderan, tradicionalan ili fuzija stilova) i da se poigravate bojama i teksturama. Ovaj 3D program vam omogućava da isprobate različite kombinacije boja podova, plafona, zidova ili nameštaja.

Program je odličan za sve one koji žele da vide rezultat pre nego šta bilo šta kupe. Osim toga, daje i korisne savete, na primer da drveni parket nije preporučljiv u kupatilima. Zato vam omogućuje da prostorija koju kreirate ne bude samo lepa već i funkcionalna.

 

 

Autodesk Homestyler

 

"Autodesk" je poznat po profesionalnim programima za projektovanje, 3D animaciju i renderovanje ("AutoCAD", "REVIT" i "3ds Studio Max"), ali nudi i sjajan program Homestyler za uređenje enterijera doma ili poslovnog prostora. Program ne zahteva obuku poput pomenutih profesionalnih programa, a da biste kreirali 3D planove i koristili 3D alate za dizajniranje možete biti i početnik.

 

 

Planner 5D

 

Planner 5D je detaljan program za dizajniranje prostorija koji vam omogućava da veoma jednostavno osmislite sve arhitektonske elemente, uključujući i prozore, stepenice i pregrade. Dodatna prednost je to što ne morate da se zaustavite na enterijeru: u ovom programu možete da uredite i spoljašnji prostor i da dizajnirate bazene, sve u zadivljujućoj 3D grafici.

 

 

Sweet Home 3D

 

Sweet Home 3D je idealan za one koji žele nešto više podešavanja nego što je dostupno u prosečnim programima za uređenje. Onlajn verzija je besplatna uz obavezno logovanje, a naprednija verzija za čuvanje i eksportovanje planova se može instalirati. Interfejs se sastoji iz 4 dela: 1) Katalog nameštaja u gornjem levom uglu omogućava brz odabir komponenata po imenu. Dovoljno je da prevučete komponente ravno u tlocrt. 2) Plan u 2D formatu pokazuje gde su smešteni zidovi, prozori, vrata i nameštaj gledano odgore. 3) 3D pogled prikazuje vaš plan u tri dimenzije odmah nakon promena u tlocrtu. 4) Popis elemenata nameštaja prikazuje dimenzije svake komponente.

 

 

RoomSketcher

 

Jednostavan i besplatan u svojoj osnovnoj verziji, RoomSketcher će vam pružiti mogućnost da dizajnirate samo jednu prostoriju ili ceo stan. Program je vrlo lak za upotrebu i funkcioniše po principu prevlačenja elemenata. Dolazi s velikom kolekcijom postojećih komada nameštaja koje jednostavno odvučete na poziciju u planu,  pa tako vrlo lako možete namestiti prostor po svojoj želji, promeniti raspored nameštaja i na kraju snimiti 3D slike prostora.