PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderan skandi enterijer od 35 kvadrata

  • Objavljeno:
  • 27.1.2021

Mali stan u okolini Stokholma je uz pomoć savremenih ideja i snalažljivih odluka postao pravi primer kako se prostor od 35 kvadrata može preurediti u prijatno mesto za život.

 

Skandinavski stil stekao je veliku popularnost poslednjih godina zahvaljujući svom šarmu i jednostavnosti. Naročito je zahvalan za male prostore jer kreira svež, svetao i neopterećujući enterijer, između ostalog zahvaljujući dominantnoj belini, koja je i jedna od glavnih odlika ovog stila.

 

 

Ceo enterijer je otvoren i povezan. Raspored prostorija organizovan je tako da se nižu oko spavaće sobe koja je smeštena u centru stana, fizički odvojena staklenim zidom.

 

 

U stan se ulazi direktno preko dnevnog boravka, a tu je i dovoljno velika terasa koja oplemenjuje svaki životni prostor u kojem se nađe.

 

 

Svi detalji u stanu savršeno su razmešteni i u funkciji su što praktičnijeg i komfornijeg boravka.

 

 

 

Svedene prirodne boje s nekoliko akcenata plave, minimalan nameštaj u dnevnom boravku, drveni pod i dva velika cveta su tu da osveže dnevnu sobu.

 

 

Četiri gigantske sveće kao skulpture, neopterećujuće modernističke slike u spavaćoj i dnevnoj sobi i, najzad, izuzetno lep stari kamin donose celom stanu izuzetan šarm, ali i savremen izgled.

 

 

Treba spomenuti i garderober koji je pravo blago za ovako mali prostor, kao i neuobičajeno rešenje da se u kupatilo s tušem se ulazi kroz kuhinju.

 

 

Ono što ovaj stan možda izdvaja od drugih je neverovatna količina svetlosti dobijena zahvaljujući zidu s velikim prozorima i staklenim vratima prema terasi.

 

 

Kada se tome doda belina i svežina svih komponenti, onda ovaj stan izgleda kao da ima duplo više kvadrata od skromnih 35.