PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderan industrijski stan u Tajpeju

  • Objavljeno:
  • 15.3.2016

Smešten u gradu Tajpej u Tajvanu, apartman star više od četiri decenije dobio je moderan preobražaj u skladu sa svojom industrijskom prošlošću. Dizajnerski studio "CHI-TORCH" pokazao je da čak i veoma star i neugledan objekat može da postane izuzetan prostor za stanovanje koji predstavlja uspešan spoj starinskog i industrijskog stila sa dozom modernog minimalističkog izgleda.

 


   Kako izgleda wabi-sabi enterijer

 

   Naučite šta podrazumeva japanska tehnika dizajna wabi-sabi koja odavno služi kao inspiracija      dizajnerima širom sveta. Prekrasan stan u Portlandu će vam to na najbolji način dočarati.

 


 

Kako bi ispoštovao istoriju stana, studio "CHI-TORCH" je zadržao elemente koji pokazuju starost prostora i ponosno istakao materijale od kojih je građena zgrada, kao što su industrijski podovi, koje dizajneri uglavnom pokušavaju da prikriju.

 

 

Prostran stan od 180 kvadrata opremljen je ručno rađenim ili starinskim elementima kao što su rasveta, gadžeti, parket ili nameštaj napravljeni od čelika, metala ili starog lokalnog drveta koji su najčešće istrošeni ili reciklirani i restaurirani.

 

 

Studio je birao i dizajnirao komade čija je funkcija bitna isto koliko i stil i pružio istovremeno istorijski i moderan šarm pažljivo dizajniranom domu.

 

 

Jedan od najupadljivijih elemenata stana je delimično ogoljen zid od cigle koji stoji u kontrastu sa prefinjenim površinama u kuhinji. Dnevna soba je svedena i sadrži osnovni nameštaj, a obilje prirodne svetlosti zagarantovano je spuštanjem prozora i povećavanjem staklenih prozorskih površina.

 

 

Reciklirano drvo korišćeno je kao obloga za upadljivi zid u spavaćoj sobi, a lampa napravljena od cevi naglašava industrijski element enterijera.

 

 

 

Interesantan parket u formi riblje kosti privlači pažnju u radnoj sobi. Staklene pregrade sa tamnim metalnim ramovima, nameštaj obložen čelikom i drugim metalnim završnicama, uz raznovrsne rasvetne uređaje pružaju ovom apartmanu nepogrešiv industrijski šarm. Čak i police i noćni stočić pored kreveta prate taj stil.

 

Foto: CHI-TORCH Interior Design