PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Mediteranska porodična kuća (PRE I POSLE)

  • Objavljeno:
  • 8.3.2016

Studio "Laura Martin Bovard Interiors" osmislio je dizajn enterijera za porodicu sa decom koja je svoj dom u Njujorku zamenila prostranom kućom na zapadnoj obali SAD-a.

 


   Zavirite u njujorški enterijer iz snova

 

   Ovaj penthaus trenutno je jedinstven u celom Njujorku, a bilo šta slično teško je pronaći čak i u      celoj Americi. Pogledajte kako izgleda stambeni prostor pretvoren u pravo umetničko delo. 

 


 

Ulazeći u kuću kroz ručno rezbarena masivna vrata od hrastovine, pažnju privlače izložene drvene grede koje prekrivaju plafon prostranog dnevnog boravka. U prostoriji sa obiljem prirodne svetlosti korišćeni su prirodni materijali u neutralnim tonovima i umirujuće plavoj boji.

 

 

Geometrijski i floralni oblici ponavljaju se kroz dnevnu sobu i trpezariju, obezbeđujući vizuelni kontinuitet. Dva velika ogledala uokviruju kamin u dnevnoj sobi i unose svetlost i apstraktne refleksije u prostor.

 

 

 

Zajedničke prostorije – trpezarija, dnevna soba i velika kuhinja smeštene su bliže dečijim spavaćim sobama, u zapadnom delu kuće. Za vlasnike koji vole da kuvaju i da se okupljaju sa prijateljima, bilo je bitno da prostor odiše opuštenom elegancijom i pri tom bude pogodan za decu.

 

 

 

Udobna dnevna soba je mesto gde se porodica okuplja i opušta oko renoviranog kamina na gas. Ugaona garnitura smeštena je na sredini sobe radi intimnije atmosfere, a praktičan kožni otoman specijalno je dizajniran za ovaj dom. Na drugom zidu, police sa dekorativnim predmetima i porodičnim fotografijama uokviruju veliki televizor.

 

 

 

U severnom delu doma smeštena je glavna spavaća soba koja pored bračnog kreveta sadrži i zonu sa garniturom za opuštanje uz televiziju. 

 

 

Luksuzan krevet uokviren je komodama sa obe strane, kao odraz ljubavi vlasnika prema hotelskom glamuru. U enterijeru dominira siva boja koja je "razbijena" ponekim elementom u boji. 

 

 

Foto: lmbinteriors.com / youtube.com