PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kreativna transformacija enterijera

  • Objavljeno:
  • 26.5.2014

Četrdesetak kvadrata stana koji vam danas predstavljamo bilo je dovoljno da se upakuje spavaća i dnevna soba, kuhinja, trpezarija i kupatilo, plus balkon, ali i nekoliko zanimljivih ideja.

 

Vidljive cigle na zidovima obojene su belom bojom i s nameštajem koji je akcentovan nežnim nijansama daje čistotu prostoru. Pored stolice Čarlsa i Reja Imsa postavljene su visoke kuhinjske stolice u istoj nijansi. Bela fotelja i niska bela polica upotpunjuju povezanost beline i boja obezbeđujući prvi efekat vizuelnog proširenja. 

 

 

Zona za spavanje jasno je odvojena od ostalog prostora belom nabranom zavesom. Izdignuta je za jedan „stepenik“ koji je, u stvari, namenjen dubokim fiokama koje se koriste se za posteljinu i ćebad. U unutrašnjosti spavaćeg dela smeštena je polica – garderober, koja se može zatvoriti belim zavesama.

 

 

Da bi razbio jednobraznost belih cigala arhitekta je ugao zida pored kreveta presvukao, po vertikali, tufnastim tapetama.

 

 

Jednostavna kuhinja, u kojoj je zahvaljujući visokoj tavanici dobijen dovoljan prostor za elemente, oplemenjena je zanimljivim pločicama, a sasvim joj odgovara najlonska prostirka žute boje, dajući ovom delu prostora sliku promišljenog dizajna. 

 

 

Između dnevnog boravka i kuhinje nalazi se bar s dve visoke stolice i ostavom presvučenom crnom tablom na kojoj se može pisati kredom. 

 

Zahvaljujući uskom balkonu dobijen je kutak za opuštanje, ali i trpezarijski sto na rasklapanje. Sedišta su vojne kutije, zgodne i za odlaganje stvari.

 

Malo kupatilo upotpunjeno je neuobičajenim umetničkim delom i scrabble slovima kako bi se odvratila pažnja od njegove male površine.

 

 

 

Foto: ofdesign.ru