PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Koliko nam zaista smeta kada je u potkrovlju pretoplo?

  • Objavljeno:
  • 31.8.2020

Uživanje i rashlađenje na reci ili bazenu je odličan izbor tokom dana, kada planiramo da budemo napolju, ali šta raditi i kako zaštititi potkrovlje u koje ipak treba da se vratimo posle sparnog i vrućeg letnjeg podneva? Slažete se da bi vas rashlađeno i zamračeno potkrovlje u povratku obradovalo kao hladna limunada ili sladoled na plaži? I mi isto! 

 

Još kada treba da se uspavate, nastaje veliki problem, jer je spavanje u pretoploj prostoriji zaista naporno. Koliko se samo puta tokom noći probudimo i okrećemo, dok kada želimo da odmorimo tokom dana, ne možemo da se uspavamo od svetlosti?

 

Kako onda regulisati temperaturu u potkrovlju, na najbolji način?

 

Danas sa vama delimo par trikova kako da rashladite potkrovlje na duže staze i samim tim poboljšate kvalitet života.

 

 

Da li ste znali da ako spustite roletne na krovnim prozorima tokom dana, možete da izbegnete pregrejavanje sobe?

 

Naš savet je da odaberete proizvod koji nudi potpunu kontrolu unutrašnje klime, bilo da vam je tokom leta potrebno zamračenje, ili izolacija tokom zime. VELUX Soft spoljašnje roletne smanjuju zagrevanje i do 94%, a pritom poboljšavaju izolaciju od hladnoće tokom hladnih meseci. One mogu omogućiti potpuno zamračenje i redukciju buke, a čvrst aluminijum od kog su napravljene, pruža dodatnu zaštitu vašeg krovnog prozora od provala. Pogledajte kako se ugrađuje: 

 

 

Soft spoljašnje roletne napravljene su od čvrste, izdržljive tkanine, pružaju efektivno zamračenje i zaštitu od toplote – uz mogućnost upravljanja daljinskim upravljačem.

 

 

Da li ste znali da potpuni mrak u vašoj spavaćoj sobi pomaže vašem telu da se u potpunosti osveži dok spavate?

 

VELUX ima nekoliko modela unutrašnjih roletni, kojima možete kontrolisati količinu svetlosti u vašem potkrovlju tokom letnjih dana.

 

Neki od najtraženijih modela su iz Siesta linije, koje garantuju potpuno zamračenje, zahvaljujući svetlonepropusnom dizajnu. Možete birati iz kataloga sa preko  24 boja i dezena.

 

 

Postoje modeli i za najmlađe. Ko ne bi voleo da mu ujutru Ana i Elza mahnu sa prozora? Vaše mališane obradovaće likovi i teme iz crtanih filmova na roletnama iz posebne Disney kolekcije.

 

 

Tu su i Duo roletne, koja donosi dve funkcije u jednom proizvodu – zamračenje putem Siesta roletne i podešavanja količine svetlosti putem plisirane roletne. Ovde takođe, možete odabrati nekoliko boja i dezena iz kataloga, dok je kod plisirane roletne tkanina u beloj boji.

 

 

Termo roletne, pored zamraćenja do 98%, povećavaju udobnost tokom hladnih noći, zahvaljujući strukturi "pčelinjeg saća" sa aluminijumskim slojem iznutra.

 

 

U ponudi možete pronaći i venecijanere, unutrašnje roletne sa vođicama, roletne za ublažavanje  svetlosti, kao i one sa prilagođavanjem svetlosti.

 

Kao što smo već napomenuli, prevelika vrućina u sobi može loše uticati na kvalitet sna. Zbog vrućine telo se teže i sporije odmara i opušta.

 

 

Verovatno ste nekada poželeli da proluftirate prostoriju, ali čim ste otvorili prozor, odmah ste se pokajali jer je vazduh u sobi ubrzo bio previše zagrejan. Zbog toga preporučujemo spoljnu mrežicu, koja će omogućiti protok svežeg vazduha, bez zagrevanja i zamračenja.

 

 

Spoljna mrežica smanjuje toplotu i do 76%, a dozvoljava protok svežeg vazduha. Najviše ćete biti zahvalni takozvanom efektu  suncobrana, jer mrežica ne zamračuje, već pušta svetlost u prostoriju, što je idealno za trenutke kada želite da iskoristite popodne za završetak nekog posla. Ovaj proizvod obezbeđuje i uštedu energije, pa je potreba za klima uređajima znatno smanjena. Pored toga, ugradnja je vrlo jednostavna a tkanina poluprozirna, pa ćete uživati i u pogledu.

 

Spoljna mrežica je otporna na kišu i vetar, pa je tokom zime samo odložite u kućište i njen vek trajanja biće produžen. Pogledajte i druge benefite: 

 

 

Pogledajte sve proizvode na sajtu, a za sve vas koji želite da rashladite potkrovlje i uštedite VELUX je pripremio i komfor pakete

 

Izvor: Promo

Foto: VELUX