PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako Zaha Hadid dizajnira enterijer

  • Objavljeno:
  • 5.6.2014

Zaha Hadid i njena kompanija prikazali su dizajn enterijera „Opus Office Tower”, višenamenskog objekta koji je u fazi izgradnje i nalazi se u razvijenoj oblasti Burdž Kalife. Hadid je dizajnirala rezidencije, kao i hotel kojim je napravila prvi proboj i u kategoriju ugostiteljstva.

 

U njenom prepoznatljivom stilu, sobe su lišene uglova i dekoracije, a kosi zidovi, velike otvorene prostorije i prozori od poda do plafona naglašavaju dramatičan pogled na panoramu grada. Iako je dizajniran digitalno, plan se savršeno uklapa sa organskim modernističkim nameštajem Isamu Nogučija.

 

 

Sve prostorije su ispunjene prirodnim osvetljenjem, svaki komad nameštaja dizajnirala je ili izabrala Zaha Hadid, a prostrane prostorije dekorisane su u prepoznatljivom stilu najpoznatije arhitektkinje na svetu.

 

Sobe imaju širok pogled na grad, a u centru spavaće sobe je krevet jedinstvenog oblika i ova prostorija predstavlja intimniji kutak apartmana.

 

 

Svaka soba je opremljena interaktivnim medija centrom, a na najvišem spratu smeštena je bašta na kojem gosti ili posetioci mogu da se opuste i uživaju i prekrasnom prizoru.

 

Takođe se može primetiti da uprkos tome što graditelji insistiraju na pogodnostima visoke tehnologije, teško ćete ih primetiti na fotografijama. „Iako opremljen najsavremenijom tehnologijom, svaki apartman ima ’ambijent koji osluškuje’, stvarajući tako iskustvo koje spaja lične naklonosti i elemente iznenađenja“, kako se navodi na zvaničnom veb sajtu ovog objekta.

 

 

„Upravljači se pojavljuju i nestaju prema potrebi, dozvoljavajući vlasnicima da naprave drugačiju organizaciju u zavisnosti od prilike ili raspoloženja, tako što će premeštati i rotirati panele koji fizički transformišu apartman“, objašnjavaju investitori u kojim segmentima najviše dolazi do izražaja moderna tehnologija.

 

Jedna od osnovnih karakteristika karakteristika Opusa je u tome što je maksimalno pogodan za prilagođavanje raznolikim internacionalnim kulturama. „Javni prostori su pogodni za okupljanje različitih kultura i nove načine interpretacije arhitekture i dizajna“, kažu investitori, što čini Zahu Hadid logičnim izborom za arhitektu.