PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako upečatljivim detaljima stvoriti impresivno kupatilo

  • Objavljeno:
  • 23.6.2015

Iako kupatilo treba da bude sterilno, poslednje što želite je da ono tako i izgleda. Kako bi se ublažio strog izgled koji dolazi sa popločanim podom i zidovima, dizajneri često "pozajmljuju" detalje iz drugih prostorija u kući.

 

Upečatljive tapete, originalno umetničko delo, kitnjasti lusteri i dekorativne komode samo su neki od primera uz pomoć kojih će kupatilo imati interesantniji i topliji izgled i zasluženo parirati ostataku doma.

 


   Pet najčešćih grešaka pri uređenju kupatila

 

   Važno je znati - prilikom renoviranja i opremanja kupatila nema mesta za greške, jer skupo              koštaju i teško se ispravljaju. Zato pogledajte pet saveta koje morate imati u vidu.

 


 

Predstavljamo vam tri kupatila koja na najbolji način pokazuju kako se upečatljivim detaljima stvaraju impresivna kupatila.

 

SPECIJAL: Sve o uređenju malih i velikih kupatila možete pročitati u junskom broju časopsa "Kuća stil".

 

Crno beli glamur

 

Dizajnerka Tamara Eaton dobila je zadatak od vlasnika kuće u Bruklinu da modernizuje prostor koristeći njihov nameštaj i dekor. Sa malim budžetom, opredelila se da novac uloži u par upečatljivih elemenata – luster, ogledalo i tapete.

 

"Glavna tema ovog projekta bila je uključivanje modernih detalja u stariju kuću. Počeli smo od neutralne osnove i uneli glamur sa završnim detaljima. Moderna, crno bela paleta u kupatilu na najbolji način je istakla vitraž koji je sastavni deo istorije kuće", kaže dizajnerka.

 

Dizajnerka otkriva kako jedan upečatljiv detalj može da odredi ton cele prostorije. Ekspresivne crno bele tapete pružile su prostoriji raskošan izgled u jednom dizajnerskom potezu.

 

 

Zlatna sredina

 

Želja vlasnika trospratne edvardijanske kuće u San Francisku bila je da dizajnerke iz studija "Maquette Interior Design" stvore praktičan, moderan dom poštujući, pri tom, istoriju kuće.

 

Mali kristalni luster na najbolji način predstavlja ostatak prostorije. Tradicionalnog oblika, ipak moderan, jednostavan, prelep. Ostavlja utisak  luksuza, a kao i ostatak prostorije, savršenih je proporcija. Na isti način, dizajneri su pristupili preuređenju kupatila.

 

Vitražna stakla na visokom prozoru dizajnerke su zamenile prozirnim i time postigle jednostavniji, čistiji izgled. Mermerne pločice na podu modernizovane su izborom pravougaonog oblika. Umetničke slike na zidu pravi su izbor za ovo kupatilo koje predstavlja savršen spoj  modernog i tradicionalnog.

 

 

Perionica za decu

 

Ovo interesantno kupatilo osmislila je dizajnerka Cindy Aplanalp-Yates specijalno za mamu tri nemirna dečaka koja je želela praktično kupatilo. Popločan pod i zidovi predviđeni su za kvašenje. Lebdeće police drže sve podignuto sa poda za brže čišćenje, a uz to i pružaju i mesto za sedenje. Čak je i stakleni paravan odignut od poda. Celo kupatilo praktično može postati tuš kabina, a zatim lako prebrisati.

 

 

Pogledajte i kako pravilno izabranom i pozicioniranom rasvetom u kupatilu da stvorite upečatljiv izgled i opuštajuću atmosferu, ali i nekoliko dodatnih ideja za uređenje kupatila.

 


SPECIJAL: Sve o uređenju malih i velikih kupatila možete pročitati u junskom broju časopsa "Kuća stil".

 

Foto: houzz.com