PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako odabrati idealno mesto za krevet

  • Objavljeno:
  • 13.5.2014

Postoji nekoliko različitih pristupa u kreiranju i odabiru prostora za krevet u stanu, a poseban izazov predstavljaju prostori malih razmera. Iznenadićete se kada pogledate gde sve može da se nađe idealno mesto za krevet.

 

Treba samo prizvati maštu u pomoć, precizno izmeristi mesto predviđeno za krevet i pozvati dobrog majstora ukoliko vi sami niste stručnjak za unutrašnju arhitekturu.

 

Za početak vam predstavljamo primer prenamene prostora kako bi se iskoristio ugaoni deo prostorije. Postavite čvrstu platfornu od drveta u koju se mogu ugraditi dve ili više uvek potrebnih fioka. Ovakav pristup omogućava smeštanje elemenata iznad kreveta za skladištenje stvari.

 

 

Druga varijanta je smeštanja kreveta ispod stepeništa. Ukoliko ovaj prostor nije dovoljno dugačak za noćno spavanje, izuzetnoje pogodan za popodnevnu dremku.

 

 

Ležaj pod kosim krovom odlično je rešenje tamo gde nedostaje dragoceni prostor. Ovde ima mesta za niz polica uvek potrebnih za odlaganje lampi, knjiga i raznih drugih sitnica.

 

 

Kreveti na sprat su vrlo pogodni za uštedu kvadrata jer uspešno koriste vertikalni prostor. Ovaj elegantan komplet kreveta poprima karakteristike spavaćih soba u starim zgradama.

 

 

Predstavljamo još jedan primer kreveta na sprat koji štedi prostor.  U ovom slučaju donji deo se može koristiti kao klupa za sedenje kada se podigne, odnosno presavije.

 

 

Ova spavaća soba, iako je u njoj smešteno četiri kreveta, ne izgleda prenatrpana. Centralno postavljene merdevine izgledaju kao dizajnerski detalj, a oštre linije nameštaja su u duhu savremenog stila.

 

 

Ukoliko imate mali prostor s visokom tavanicom, ipak možete imati praktično ceo stan u njemu. Pogledajte rešenje za takvu situaciju i videćete da čak i u takvim uslovima može da se pronađe mesto i za odeću, i za posteljinu, čak i lavabo koji se nalazi u uglu. Štaviše, postoji mogućnost postavljanja prozora, a time i osvetljavanje celog prostora.

 

 

Kabinet – krevet –garderober: tri u jedan. Možda pomalo izgleda kabasto, ali zato itekako štedi prostor. Da bi ublažili strogost i težinu bloka dodajte lepo oblikovani lak nameštaj i imaćete veoma dobro rešenje.

 

 

Predstavljamo još jednu varijaciju na temu „krevet gore“, takoreći na tavanici. Ovaj okačeni krevet deluje kao arhitektonski predmet. Samo zamislite kako bi izgledalo da se izjutra probudite a sunce vam nežno miluje lice ili da dok padate u san zvezde trepere pred vašim snenim očima.

 

 

Krevet na mezaninu zgodan je u stanovima s visokom tavanicom. Ako deo sa krevetom okružite staklom, imaćete pravo ostrvo mira u vašem domu.

 

 

Foto: Arhiva / pinterest.com / flickr.com