PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako koristiti razigrane boje u enterijeru

  • Objavljeno:
  • 7.12.2014

U ovom stanu dizajnera Sergeja Maknoa, razigrane boje dominiraju na svakom koraku. Od upečatljivih marokanskih dezena i reljefnih zidova do intenzivno plavih tonova koji privlače posebnu pažnju, pa je ovaj dom toliko pun života da se čini da će prodisati svakog trenutka.

 

Iako stan ima samo 50 kvadrata, vlasnik je želeo da ima sve ono što staje i mnogo veći dom, uključujući dnevnu sobu, kuhinju, trpezariju, spavaću sobu, garderober, biblioteku i kupatilo. I u tome je uspeo koristeći veoma kreativne trikove.

Jedan od najlakših načina da se uštedi na prostoru je upotreba male površine za ručavanje koja je spojena sa kuhinjom. Kada je potrebno, ta površina može da posluži i kao dodatan prostor za spremanje hrane.

 

 

Jarke boje i neobične teksture

 

Dnevna soba koja je povezana sa kuhinjom sigurno je najupečatljivija prostorija u stanu. Sofe jarkih boja i neobične teksture privlače pogled iz svakog ugla prostorije. ”Roche Bobois” sofa može se rasklapati i spajati u raznim kombinacijama, uključujući i udoban krevet za goste, pa je na taj način veoma mali prostor učinjen i funkcionalnijim i inspirativnijim.

 

Šarmantan 3D zid

 

Krevet je smešten u mali udoban kutak koji pruža dovoljno privatnosti kada je potrebno, ali može ostati i povezan sa ostatkom stana. Ovaj deo nema upečatljive detalje koji su karakteristični za ostale delove stana, pa je Sergej Makno dizajnirao jedinstveni 3D zid u plavoj boji koji je u potpunosti obeležio ovaj prostor, pa čak i ovaj skučen i običan prostor učinio interesantnim već na prvi pogled.

 

 

Slično rešenje upotrebljeno je i dnevnoj sobi nalazi, a cilj je bio isti - dati posebnu čar ovom delu stana koji nema upečatljive detalje.

 

 

Tranfrormacija pomoću boja

 

Tako je vešto koristeći razdragane boje i nekoliko već opisanih trikova Makno sasvim običan stan transformisao u inspirativan prostor koji odiše razdraganom životnom energijom, a sledeći ovaj model sa nekoliko smelih boja i vi bar u delu svog doma možete učiniti isto.

 

Bitno je samo da imate u vidu nekoliko pravila za smelo kombinovanje crvene i žute i efekat boja u enterijeru i bićete vrlo zadovoljni rezultatom koji se postiže uz samo malo truda.

 

Foto: design-homes.ru