PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako dobra podela i živopisni dezeni transformišu prostor

  • Objavljeno:
  • 13.3.2014

Stan od 37 kvadrata + 17 kvadrata galerija = loft od 54 kvadrata. Uzak i dugačak. Neki bi rekli isuviše nezgodan za “pakovanje” nameštaja, ali pogledajte kako dobra  podela i živopisni dezeni transformišu ovaj prostor u u mladalačko i elegantno potkrovlje.

 

Vazdušni centimetri

 

Izdužena osnova stana omogućila je da se nađe mesta za kružno moderno stepenište koje vodi na galeriju. Time su od dnevnog boravka odvojeni kuhinja i kupatilo, dok je na galeriji smešten spavaći deo. Tavanica je odigrala ključnu ulogu svojom zavidnom visinom, pa su iskorišćeni svi “vazdušni” centimetri, što doprinosi osećaju da je prostor veći nego što zaista jeste.

 

Izbor boja i dezena

 

Odličan izbor boja takođe je odigrao veoma važnu ulogu. Boja sunca na kuhinjskim elementima osvežava ovaj kutak udaljen od prozora, a boja tepiha se povezuje sa aksesoarima kao što su oranž jastuci na sofi i foteljama. Crno bela fotografija i ukrasni predmeti smešteni su na prava mesta - među belim zidovima i na svetlom podu, a veliki prozor – zid daje utisak da loft izgleda veći nego što jeste.

 

Udobnost i elegancija

 

Upotrebljeni materijali ukazuju na kvalitet i dobar ukus, pa ceo prostor deluje kao izraz udobnosti i elegancije. U tako koncipiranom volumenu našlo se mesto za svaki predmet neophodan za život u ovako malom prostoru.

 

Ako imate prostor sličnih dimenzija i oblika, ovo bi moglo da bude izuzetno dobro rešenje i za vas, jer je svaki centimetar veoma dobro iskorišćen, ali i estetski dobro osmišljen.