PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako da vaš dom izgleda kao iz časopisa

  • Objavljeno:
  • 25.11.2017

Sve što ste do sad znali o uređenju enterijera i opremanju doma - zaboravite!

 

Novo pravilo je da prekršite opšteprihvaćena pravila, i vaš stan će izgledati kao da je "pobegao" sa naslovnih strana magazina. Otkrivamo koja to uvrežena mišljenja treba treba da promenite i kako.

 

Nameštaj ne mora da bude uparen

 

Navikli da se nameštaj kupuje u setovima kako bi sve izgledalo identično – a najčešće se u paru kupuju trosed, dvosed, fotelja. Međutim, vreme je da zanemarimo ovo pravilo. Kupite potpuno različite fotelje  ili tabure koji nimalo ne podsećaju na dvosed – bitno je samo da se uklapaju sa nečim drugim u vašem domu, bilo da su to zavese, polica ili tepisi.

 

 

Takođe, spavaća soba će savršeno izgledati čak i ako nemate uparen set u vidu kreveta i noćnih ormarića. Kupite bilo koje stočiće koji vam se dopadaju i stavite ih uz krevet.

 

Nemojte se plašiti eksperimentisanja. Kupite sto i stolice iz različitih kolekcija i tako "ušarenite"

kutak za prijatne obroke.

 

 

Zidovi mogu biti i beli

 

Zidovi u vašem domu mogu da budu beli, a da pri tom ne izgleda kao da živite u bolnici. Ako uz to odaberete i  svetao nameštaj, prostor možete učiniti modernim i elegantnim ukoliko ga obogatite kombinovanjem različitih tekstura i materijala, na primer na prekrivačima, jastučnicama.

 

 

Svetle boje u dečijoj sobi nisu jedini izbor

 

Ljudi mahom misle da će deci uneti mir ako im sobe okreče i urede u svetlim bojama. Međutim, kako bi se dečija mašta bolje razvila, razbijte monotoniju u njihovim sobama pomoću raznih igračaka, postera i crteža. Okrečite sobu u vedre boje i unesite šarene tepihe ili napravite tematsku sobu.

 

 

Beton u enterijeru ne mora da deluje hladno

 

Postoji mnogo načina da iskoristite beton u enterijeru. On je jedan od čestih elemenata modernog dizajna. Uz to, ovaj materijal je vodootporan pa ga možete koristiti i u kupatilima.

 

 

Glomazan nameštaj nije u trendu

 

Preširoki rukohvati na foteljama više nisu "in". Danas je popularan sveden dizajn i manje glomazni komadi nameštaja. To naročito važi za male prostore - ako soba nije preterano velika, trudite se da ni nameštaj ne bude preveliki.

 

Zaboravite klasične keramičke pločice

 

Jednobojne i svetle keramičke pločice nekad su bile najčešći izbor za zidove u kuhinji i kupatilu. Međutim, danas postoji toliko različitih načina da dekorišete kupatilo da sasvim slobodno možete da zaboravite klasične pločice i da isprobate one koje liče na kamen, beton ili drvo.