PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kako da poboljšate svoj enterijer u 5 koraka

  • Objavljeno:
  • 6.11.2020

Urediti svoj stambeni prostor na najbolji način nije ni malo lak posao. Zato pozovite iskrene prijatelje i pitajte ih šta bi oni najpre izmenili. Možda su muškarci bolji u ovome jer su praktičniji. Oni razmišljaju drugačije od žena i neretko mogu ponuditi sjajne ideje.

 

Sami ili uz pomoć drugih, u par koraka možete napraviti izmene koje će poboljšati izgled vašeg doma.  Pogledajte kako:

 

 

1. Otkrijte šta je višak u prostoru

 

Pre svega pronađite šta štrči u prostoru. Zažmurite tako da prostor vidite zamagljen. Stvari koje odmah „iskoče“ su one koje treba ili zameniti, ili tapacirati, ili obojiti drugom bojom. Ili, u krajnjoj liniji – izbaciti u potpunosti iz prostora.

 

 

2. Fotografišite prostor

 

To će vam omogućiti da sopstveni prostor gledate drugim očima jer se ne nalazite unutar njega. Slike će vas naterati da zanemarite okolne stvari i omogućiti da se fokusirate na jednu po jednu stvar. Osim toga, iako je to prostor u kojem svakodnevno boravite, analizom fotografije imaćete objektivniji uvid i lakše ćete uočiti pozitivne i negativne strane svog enterijera.

 

 

3. Razmislite o stvarima koje planirate da kupite

 

Fotografisanje može biti vrlo korisno i dok analizirate stvari koje planirate da kupite za vaš prostor. Ako, na primer, vidite lepu lampu, slikajte je pre nego što je kupite, a potom uporedite sa fotografijom svog enterijera. Možda je ona jedna od najlepših u radnji, ali neće odgovarati vašem prostoru, pa vam fotografisanje može pomoći da donesete pravilnu odluku u dekorisanju stana.

 

          

 

4. Počnite sa izbacivanjem

 

Izbacite višak dekorativnih stvari iz prostora i ostavite u njemu samo osnovni nameštaj jer možda niste primetili da je, na primer, vaš tepih isuviše mali, da boja zida ne ide uz boju poda, da je sofa isuviše velika...

 

Često ljudi pretrpavaju prostor da prikriju glavni problem. Zbog toga je najbolje da boju koja povezuje sve stvari u prostoru izaberete na samom kraju, a ne na početku kako se to najčešće radi.

 

 

5. Konsultujte profesionalce

 

 

Najzad, možda i najbolje rešenje, jeste razgovor sa enterijeristom. Oni su prave osobe koje vas mogu posavetovati u vezi sa poboljšavanjem vašeg prostora i dati vam odgovarajući savet koji će doneti vašem prostoru novu mladost i lepotu.

 

Enterijerista vam možda neće biti potreban za sve detalje, ali za one oko kojih se eventualno dvoumite ili jednostavno nemate rešenje koje najbolje odgovara vašem ukusu – on je ipak najsigurniji izbor.

 

Stoga je razgovor sa enterijeristom poslednji korak na putu ka novom stambenom prostoru, jer da bi vam on bio od suštinske koristi prvo i sami morate shvatiti za čim tragate i u kojim aspektima vam je zaista potrebna njegova stručna pomoć.